Skip to main content

Fikk løpefeber da det ble umulig å trene innendørs

Eileen Hanevold (til venstre) fikk selskap av Tonje Ruud da hun i helgen løp 108 kilometer i løpet av 24 timer på Føyka.

Eileen Hanevold (til venstre) fikk selskap av Tonje Ruud da hun i helgen løp 108 kilometer i løpet av 24 timer på Føyka.

FOTO: KNUT BJERKE

En tredemølle innkjøpt da Norge stengte ned, har ført til akutt løpedilla hos Eileen Hanevold (40). I helgen ble det 24 timer i strekk på Føyka.

– Jeg må nok innrømme at jeg er blitt bitt av en løpebasill. Jeg trodde ikke at jeg skulle like det så godt som jeg gjør nå, sier Eileen Hanevold.

Tannlegen fra Vettre i Asker har alltid likt å trene. Men det har ikke gått så mye i langdistanseløping. 

Basket derimot har 40-åringen spilt på toppnivå i Norge. Nå er det veteranlaget til Asker Basketball Club hun spiller på. Men de har ikke fått lov til å trene på over ett år.

– Jeg kjøpte meg derfor en tredemølle jeg kunne ha hjemme for å holde formen. Det gikk ikke lang tid før jeg ble hekta, forteller Eileen.

130 ganger opp Langenga 

Grunnet mangel på organiserte løp har flere arrangører måttet bli kreative. Løsningen er blitt virtuelle løp, med Strava som utgangspunkt. 

Forrige måned var fembarnsmoren fra Vettre med i et høydemetersløp. I løpet av mars gjennomførte hun 51.000 høydemeter i en konkurranse som gikk ut på å gå eller løpe et visst antall høydemeter hver dag. 

I løpet av 31 dager måtte man løpe alle distansene fra 100 meter til 3.100 meter. Rekkefølgen etappene skulle løpes, kunne man velge selv.

– Hvordan fikk du tid til det, med fem barn hjemme og full jobb?

– Med mye hjelp fra både mann og barn. Ikke kanskje så mye fra hun på ett år, men med god planlegging er det mye man får tid til i løpet av et døgn, svarer Eileen.

For å klare den lengste etappen, fant hun ut at hun kunne bruke en løype bare 700 meter hjemmefra.

– Langenga fra bensinstasjonen opp til Askerhallen var perfekt. Det ble 130 ganger opp bakken.

– 130 ganger?

– Det høres veldig mye ut, men det gikk helt greit, forsikrer 40-åringen.

Det krever god planlegging når man skal løpe 24 timer i strekk. En felles matkasse gjorde susen for Eileen og Tonje.

Det krever god planlegging når man skal løpe 24 timer i strekk. En felles matkasse gjorde susen for Eileen og Tonje.

FOTO: KNUT BJERKE

108 km på ett døgn

Med resultatet 51.000 høydemeter på en måned kvalifiserte Eileen Hanevold seg til finalen i konkurransen arrangert av Hagemann Eventer. 

Men finalen gikk på flat mark. Nå var det om å gjøre å løpe så langt som mulig i løpet av 24 timer. Eileen klarte 104 kilometer, noe som førte henne helt opp på en 3. plass i kvinneklassen og 14. plass totalt.

Denne helgen gjennomførte hun et nytt 24-timersløp. 108 kilometer ble lørdag gjennomført på løpebanen på Føyka. Tonje Ruud fra Kløfta var med henne fra start til mål. En tredje løper startet også natt til lørdag, men hun måtte gi seg etter 51 kilometer.

– Målet var å klare 120 kilometer, men det klarte jeg ikke. Men jeg er fornøyd med resultatet likevel, sier Hanevold.

Neste utfordring for fembarnsmoren er Ultraløpet Blefjell Beste i juli. Hvis det blir noe av da.

– Jeg håper virkelig det. Nå som jeg er blitt bitt av langløpsbasillen, hadde det vært moro å få være med på et skikkelig løp, sier den spreke 40-åringen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.