Skip to main content

Elev har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse

En elev ved Eikeli vgs i Bærum har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse.

En elev ved Eikeli vgs i Bærum har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse. 

Foto: HANS HAMRE

En elev ved Eikeli videregående skole i Bærum har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse. 

Det opplyser Bærum kommune i en pressemelding.  Eleven skal gå i tredje klasse ved skolen. 

– Det er svært liten sannsynlighet for at det vil oppstå flere tilfeller, men vi anbefaler ekstra vaktsomhet i de nærmeste par uker, opplyser smittevernoverlege Bjørg Dysthe i meldingen.

Smittsom hjernehinnebetennelse forårsakes av en bakterie og behandles med antibiotika. Sykdommen smittes via dråpesmitte. 

Innlagt på sykehus 

Torsdag ettermiddag informerte Beathe Lille, konstituert rektor ved Eikeli videregående, elever, ansatte og foresatte om at en elev ved skolen er innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

– Nå ber vi alle være oppmerksom på symptomer, sier Lille.

Ifølge den konstituerte rektoren har mange elever vært hjemme fra skolen den siste tiden, på grunn av forkjølelse.

– Det er mye smitte blant ungdom, som er enten forkjølet eller får påvist koronavirus. Slik har det vært lenge nå, og jeg føler med ungdommen som har stått i dette så lenge, sier Lille.

Dersom du eller din ungdom skulle bli syk med feber og få dårlig allmenntilstand, bør du ha lav terskel for å ta kontakt med lege, heter det i meldingen som er sendt fra Bærum kommune om hjernehinnebetennelsen på Eikeli. 

De første tegnene er ofte vage og ligner influensalignende sykdom. Det kan oppstå feber med frysninger, hodepine, kvalme, oppkast og diaré. Hos omtrent halvparten av tilfellene kommer det små prikkformede blødninger i huden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.