Skip to main content

Bent Høie: – Koronasmitten under kontroll

Bent Høie (t.h.) mener Norge har koronasmitten under kontroll.

Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD

Helseminister Bent Høie (H) advarer likevel mot å slippe opp tiltakene for tidlig. 

Helseministeren uttalte på en pressekonferanse mandag ettermiddag at smitten er under kontroll, og at hver koronasmittet person nå kun smitter 0.7 andre.

– Det betyr at vi har koronasmitten under kontroll, sier Høie. 

Dersom tallene stemmer, betyr det at koronautbruddet i Norge ikke lenger vil vokse. Helseministeren mener det er en god grunn til å holde tiltakene ved like fremover. 

– Tiltakene har gjort at vi har fått et solid overtak. Det må vi beholde, sier Høie. 

– Usikre tall

Direktør for Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg, er klar på at det er noe usikkerhet knyttet til tallene. Hun mener likevel at man kan oppfatte disse som en positiv utvikling. Direktøren mener at dersom hver koronasmittet kun smitter 0.7 andre personer, vil toppen for antall innlagte på intensivavdelingene ved norske sykehus være nådd.

– Men det er ingen modell som kan si noe sikkert om koronautviklingen, selv om vi mener at modellen vi arbeider med er god, sier Stoltenberg.

Regjeringen gjentar samtidig budskapet om at de viktigste tiltakene er generelle hygienetiltak og  avstand.

– Når det gjelder de andre tiltakene som stengte skoler og barnehager og andre, kommer vi tilbake til dem. Det er ikke sikkert at disse må være like lenge for at vi skal beholde kontrollen, sier helseminister Høie.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.