Skip to main content

Bærum kommune om smittesituasjonen: – Vil ramme tilbud til innbyggere

Barnehager kan blant annet forvente reduserte åpningstider, grunnet smittesituasjonen.

Barnehager kan blant annet forvente reduserte åpningstider, grunnet smittesituasjonen. 

Foto: TRINE JØDAL

Kommunedirektør i Bærum, Geir Aga, varsler at smittesituasjonen vil ramme kommunale tilbud som barnehage og helsetjeneste.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen orienterte onsdag kommunestyret om smittesituasjonen i Bærum, og opplyste at to innbyggere i Bærum sannsynligvis er smittet av omikron-viruset. Begge er i isolasjon. 

Det er i tillegg registrert nye smitterekorder i Asker og Bærum, og det siste døgnet har 149 personer i Bærum fått påvist viruset. 

– Vi er i en kritisk situasjon når det gjelder bemanning i barnehager, på skoler og i helsetjenestene. Kommunen jobber kontinuerlig med å skaffe flere folk for å avhjelpe situasjonen, men det er ikke lett. Alle våre nabokommuner er i samme situasjon, og vi konkurrerer om de samme ressursene, sier kommunedirektør Geir B. Aga.

Onsdag måtte Solvang skole i Asker stenge, grunnet sykdom blant de ansatte. 

Aga mener sykefraværet vil føre til reduserte tjenester og tilbud til innbyggere, og nevner blant annet hjemmetjenesten og barnehager. Hjemmetjeneste-tilbudet tilknyttet Bekkestua skal blant annet være hardt rammet av sykdomsfravær.

Kommunedirektøren peker på at tjenester som rengjøring og hverdagsrehabilitering kan bli redusert, for å kunne tilby nødvendig helsehjelp og andre lovpålagte tjenester. 

Kommunedirektør i Bærum, Geir Aga, forteller at flere tilbud i kommunen vil bli svekket grunnet smittesituasjonen.

Kommunedirektør i Bærum, Geir Aga, forteller at flere tilbud i kommunen vil bli svekket grunnet smittesituasjonen. 

Foto: KNUT BJERKE

Barnehager presset

Kommunedirektøren mener det kan bli nødvendig å iverksette flere tiltak, for å sikre nødvendig drift. Flere – både private og kommunale – barnehager skal blant annet operere med nedkortet åpningstid grunnet dårlig bemanning. 

– Avdelinger og hele barnehager har også måttet stenge i korte perioder. Ved enkelte skoler i Bærum har SFO redusert tilbudet. Kommunen jobber samtidig intenst med å rekruttere medarbeidere, hyre inn pensjonister og studenter og ansette via bemanningsbyråer. Innbyggerne er vårt primære fokus, og vi leter kontinuerlig etter smidige og gode løsninger i denne krevende situasjonen, sier kommunaldirektør Bente Rudrud Herdlevær.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.