Det kunne virke som om askerbøringene har ventet lenge på Salt & Pepper, for allerede andre serveringskveld var det smekk fullt, ifølge Budstikka.no.

– Det lover jo godt, tenker Gutten idet han runder hjørnet til lokalene som ligger en etasje over gågaten i Asker – vis-à-vis kulturhuset. Det er en mørknende midt-ukekveld, og lokalene er nær halvfulle.

LES OGSÅ: Fullt hus allerede andre kveld

– Nydelige lokaler, slår Følget fast idet vi har fått benket oss ved et bord med utsikt over hele restauranten og hele kulturhustorget.

Her er lyse tak og søyler. Veggene er rett og slett enorme vinduer, som gir alle på ytterste rad en følelse av å sveve over gågaten. Svære sofabenker med lilla trekk lyser muntert opp, og de brune stolene med sitt lyse trekk er svært behagelige å sitte på. Svære krukker med kunstige, fargerike blomster pynter opp i skinnet fra de stilfulle taklampene.

– Her er det lett å trives, slår Gutten fast og griper den artige utbrettmenyen på bordet.

Stort spenn i menyen

– Skeptisk til om samme restaurant kan levere god kvalitet på sushi, biff, pasta og texmex, sier Gutten mens han blar og blar – snur menyen og blar på igjen.

– Ingen tvil om at de ønsker å favne svært vidt, mener Følget som deler Guttens skepsis.

STOR OVERSIKT: Her finner du flere restaurantanmeldelser

Hos Salt & Pepper må du, i likhet med hos konkurrenten Egon rett borti gaten, ta turen til bardisken og bestille det du ønsker å spise og drikke. Selvsagt ikke et pluss for service-karakteren, men helt greit.

Her blir du utstyrt med et plastkort som bestillingen legges inn på og som er grunnlag for betaling. Genialt hvis flere ved samme bord ønsker å splitte regningen – hver gjest sitt kort.

– Og det er gratis påfyll av brus, får vi vite.

Rask levering

Etter 10 minutter seiler forrettene inn.

– Ikke verst, mener Gutten og skuer ut over sin sushitallerken.

– Men spiser jeg all den wasabien, slipper jeg å kjenne noe smak resten av uken, kommer det muntert mens han peker på en haug på størrelse med et egg i høyre hjørne av tallerkenen.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

Og skepsisen fra tidligere må han nok bokstavelig talt ete i seg.

– Dette er kjempegod sushi. Nydelig ris og fisk.

– Vårrullene er skuffelse. Veldig kjedelige, mener unge Følget. Og Gutten er helt enig etter å ha sikret seg en prøvebit.

Da er Følget adskillig mer fornøyd med sin tempura scampi.

– Saftige og kjempegode – akkurat passe stekt. Befriende at de ikke smaker av gammel frityrolje, mener Følget og byr på en smakebit til Gutten. Han bare smatter og nikker megetsigende.

– Veldig god start – gleder meg til fortsettelsen, sier Gutten.

Og den er sannelig ikke langt unna. Her snakker vi om maks ti-tolv minutters ventetid mellom rettene.

Ikke pent, men smakfullt

– Kjempespent på denne biffen, sier Gutten og nyter synet av sin «surf and turf». En 200 grams indrefilet servert med pommes frites, tre scampi, stekte grønnsaker og rosépeppersaus.

– Presentasjonen av maten er ikke særlig mye å skryte av, men det får vel komme i annen rekke bare det smaker godt, mener Følget, som har fått servert scampi i rød karri med assorterte grønnsaker – i kokosmelk.

– Helt enig – dette er ikke særlig raffinert presentert. Rett og slett lite lekkert. Men biffen er fantastisk mør. Og nydelig på smak. Snakk om forskjell fra den jeg fikk servert av konkurrenten rett borti gaten her. Også potetene er topp – uten den påtrengende frityrsmaken vi fikk fra nevnte konkurrent.

Sausen er temmelig tam, faktisk ganske kjedelig, scampiene likeså, overstekt og smakløse. Men grønnsakene er perfekte. Absolutt verdt 239 kroner, smatter Gutten fornøyd.

– Dette er godt, men litt vel sterkt. Retten var merket sterk i menyen, men dette er likevel i overkant, mener Følget.

– Alt smaker det samme – godt, men vel sterkt. Her kunne man gradert styrken bedre, konkluderer Gutten.

Kjedelig dessert

Unge Følget er mer enn opptatt med sitt, nemlig å bygge den ene fajitasen etter den andre. Og etter kroppsspråk og nam-lyder er det ingen tvil om at det faller i smak.

– Litt vel sterkt dette også, men veldig godt. Nydelig guacamole, bekrefter Gutten og unge Følget nam-er med.

– Dessert-tid! For vi har jo alltid plass til en søt avslutning. I alle fall nesten alltid, mener Gutten.

– Litt kjedelig utvalg. Veldig traust med banansplit, eplekake, sjokoladekake, mangosorbet, iskremkaffe eller småsjokolader. Men vi lar oss vel friste av eplekake og mangois, mener Gutten.

– Uten tvil kveldens mest kjedelige rett, mener Gutten etter å ha tatt et par solide eplekakebiter.

– Mye deig og lite epler.

– Supergod mocca, mener unge Følget, og Gutten bare må smake:  – Veldig god kaffe og sjokolade.

– Mangosorbeten er så god som den ferdiglagde fra frysedisken pleier å være, sier Følget, som heldigvis er så mett at Gutten får overta.

– Vi kan vel konkludere med at dette er veldig sterk nykommer, som vil bite fra seg, mener Gutten og får unisone bifall rundt bordet.