«Pappa – Bord 1!»

Ropet fra ungjenta som dekker et bord møter oss når vi kommer til Chinatown i Sandvika en søndag ettermiddag. Pappa iler til bord 1 for å hjelpe de to blide, eldre damene. Her trengs en justering av kaffen i «irish»-en og pappa ordner opp.

Det er en familiær, uhøytidelig og trivelig stemning i lokalet. Dette understrekes med at vi nærmest sitter på langbord som i en fransk bistro.

Gutten retter blikket mot hyllen med tomme vinflasker mellom døren og lokalet. Han har hørt rykter om vinene her på Chinatown, men dette er voldsomt.

Petrus? Chateau Latour? Det er et høyt nivå på tomgodset her i gården – her ligger det an til å bli et formidabelt familieselskap!

LES OGSÅ: Flere restaurantanmeldelser fra Budstikka

Mange faste gjester

Vi får plass ved langbordet og skuer ut over et trettitalls gjester. Overraskende mange en søndag kveld i den stille delen av Sandvika og nesten fullt hus. Her er det nok mange faste gjester og det er et godt tegn.

Menyen inneholder syv forretter samt fire dim-sum forretter. Videre fire anbefalinger fra kjøkkensjefen, alle for to personer. Vi kan få Pekingand, som merkelig nok aldri skiftet navn sammen med den kinesiske hovedstaden. I tillegg til en rekke kinesiske retter er det et avsnitt mindre spennende kontinentale retter. Samlet et 40 talls hovedretter.

DEBATT: Hva mener du om Chinatown? Si din mening i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen.

Følget vil gjerne starte med friterte løkringer og Gutten en Wontonsuppe. I tillegg ber vi om dim-sum kurv som er et utvalg av de små, dampede pastaputene.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

Vinutvalget i listen lever opp til førsteinntrykket fra hyllen. Her er et fantastisk utvalg av klassiske franske, eksklusive viner. Gutten finner mange gode, gamle venner; Domaine de Chevalier fra Pessac-Leognan, flere årganger Chateau Lafite Rothschild, Chateau Margeaux og slik fortsetter det.

Sannelig toppes det med burgunderen la Tache, en vin Gutten bare har drømt om.
Prisene er helt i tråd med kvaliteten, Rothschild til 4.000,- og Margeaux 1re cru til 5.000,- og drømmeburgunderen til 15 av de største sedlene.

– Har dere virkelig alle disse godsakene, spør vi vår servitør?

– Nei, ingen av dem, kommer det kjapt og kontant med et stort smil!

– Vi har glemt å ta med nøkkelen til vinskapet i dag! Vi har bare husets vin, sier servitøren.

Og iler til med et glass hvitt.

– Det er en Riesling, får vi vite. Et forunderlig gap mellom den utrolige vinlisten og å ikke kunne navnet på den ene hvite de har.

Les flere lokalnyheter fra Sandvika her

Klassisk tilbehør

Dim-sum kommer i bambusrammen de er dampet i. Nydelig. Fylt med kjøtt, reker, sopp og litt av hvert, servert med en god soya i en liten skål, tyktflytende og søt. Følget knaser i seg løkringene. Fritert i ren og ny olje, de er sprø og gode utenpå og søte inni.

Wontonsuppen har pastaputer og kålblader som svømmer i varm grønnsakbuljong.

– Liker jeg dette? Grubler Gutten, og blir ikke helt enig med seg selv.

Guttens hovedrett er marinert and. Mør og fin, mild og god i smaken. Den følges av friske fine grønnsaker i sausen. Knasende bambusskudd og sopp. På siden ligger helt enkelt skiver av frisk appelsin. Et klassisk og vellykket tilbehør.

Noen har tryllet frem husets rødvin. En italiensk ripasso som heller ikke har noe egennavn, men er ypperlig til anden. 68 kroner for et glass er det ikke noe å utsette på.

Sjarmtroll av en dessert

Følgets valg av hovedrett var språklig betinget. «Bang bang»-kylling var uimotståelig. Kyllingbiter med litt søtlig stekeflate i en saus smaksatt med peanøtter. Igjen er grønnsakene friske og fine, med strimler av paprika.

– Kjempegodt!

Når Følget er på «kinesisk» er det bare en dessert som gjelder; fritert banan. God og sprø frityr, også nå.

Også Gutten får et sjarmtroll av en dessert. Et lite norgesglass med iskrem dynket i Bailys og en herlig, sprø og hjemmelaget riskake.

– Økologisk kake, skryter servitøren med god grunn.

Følget kommenterer at pyntebæret smaker jordbær, i januar!

Mye mat for pengene

Tre forretter, to hovedretter, mineralvann og to glass vin, to desserter og to gode kopper kaffe. Følget er fornøyd og stønner lett av de rikelige porsjonene.

– Jeg syntes vi fikk mye mat for drøyt åtte hundre kroner.

Bord 1 skal hjem, enda blidere: «Vi er her hele tiden. Det er alltid godt å komme tilbake», slår de fast.

Gutten og Følget kan godt forstå dem.