Det er ingen sak å finne gode turopplevelser på en snøfattig januar, særlig ikke hvis man bruker brodder eller piggsko.

Rådhuset i Sandvika er utgangspunktet. Vi setter først kursen mot Kadettangen, går på den fine havnepromenaden og krysser broen over til Kalvøya. Tankene faller noen måneder tilbake til herlig badetemperaturer og lange lyse kvelder. Kuldegradene får oss tilbake til nåtiden i det vi er over på øya.

LES OGSÅ: Broen er klar – ingen planer om lyssetting

Vi går stien mot høyre så nær sjøen som mulig, passerer fine badebukter og utsiktspunkter i flere retninger. Vi får med oss flotte formasjoner på isen der vi går trygt på piggene våre langs stien. På yttersiden av øya setter vi oss ned på en av benken og nyter utsikten mot Borøya, Brønnøya og Ostøya.

Stien tar oss videre mellom knauser og trær, vi krysser øya ved fotballsletta og er snart tilbake på Kadettangen. Her følger vi Sandvikselva oppover, går innom en av kafeene og nyter en kopp herlig varm sjokolade.

Rundt vannet

Snart deler elva seg og vi holder mot høyre og følger Rønne elv til den ender i Engervannet. Vi passerer et yrende fugleliv der elva går over i vannet, som består både av salt – og ferskt vann.

Den ca. 1 kilometer lange turstien mellom jernbanelinjen og Engervannet er fint tilrettelagt og skiltet. Vi tar også den med oss i dag, så vi får med oss flere av Sandvikas turperler. Her kan man gå rundt vannet ved å ta gangveien tilbake, vi tar derimot turstien begge veier.

Tilbake i Sandvika har vi vært drøyt 6 kilometer på tur, opplevd sjø, is, fugleliv, kafébesøk og lært om naturen rundt Engervannet. God tur!