– Jeg kom over tomten på Finn.no høsten 2012, forteller Emdal (32), som av yrke er byggmester og dermed har stått for det meste av arbeidet selv.

Tomten var skilt ut og ble lagt ut til salgs samtidig med det opprinnelige huset.

På befaring tok byggherren med seg søsteren Linda (28), som hadde et år igjen av arkitektstudiene.

– Vi samarbeider godt, så Linda var et opplagt valg, skryter broren.

– Utsikten var det første vi la merke til på tomten, forteller arkitektsøsteren.

Her har Håvar full fjordutsikt mot vest over Nesodden, Bygdøy og litt av sentrum. Mot sør ser han både Tryvannstårnet og Holmenkollen.

LES OGSÅ: Bygget funkisbolig etter feng shui-prinsipper

Bolig med "knekk"

For å utnytte utsikt og solforhold maksimalt ble boligen tegnet med «en smart knekk».

– Utsikten oppfordret nærmest til formen på huset. Dessuten hindrer det for innsyn både for meg og den opprinnelige boligen, sier Håvar.

Ifølge ham er boligen bygget helt på linje med nabohusene i veien for å skape en naturlig flyt.

Tomten var opprinnelig en gammel eplehage som inneholdt flere trær og vekster som Håvar ville bevare.

– Vi klarte å redde fire epletrær, syrinbusker, en majestetisk rododendron og flere urteplanter, forteller den driftige huseieren.

LES OGSÅ: Et hus med sjel i veggene

Kjøkkenhage som gjerde

Dessverre var det ikke alle trærne som overlevde, blant annet et pæretre.

Håvar, som også har stor interesse for det som spirer og gror, har anlagt 14 meter kjøkkenhage i form av et grøntspirende rekkverk av poteter, jordbær, tomater og diverse urteplanter rundt terrassen, noe som igjen gir god skjerming i forhold til naboene.

– Det har gått med rundt 2.000 liter jord. Jeg har laget mitt eget drenerings- og vanningssystem. Da det var på sitt varmeste i sommer, var jeg bortreist i over fire uker, men alle vekstene hadde klart seg, og det var til og med fukt i jorden, forklarer han.

LES OGSÅ: Bli med inn på "Slottet" på Bærums Verk

Alt i tre

Treverk dominerer boligen.

Både utvendig og innvendig. Kledningen består av ubehandlet sedertre som ikke trenger noen form for etterbehandling og etter hvert vil få en lys sølvgrå patina.

Inne i huset er alt av vegger, gulv og dører i eik.

– Tre er et levende materiale og gir et varmt inntrykk, sier Håvar og forteller at selv taket i stuen har fått spaltepanel i eik.

– Det tok en uke å legge, men det gir en mye mer behagelig akustikk enn for eksempel et gipstak. Ulik hardhet på veggene gir forskjellig resonans.

– Grunnen er at vi tidlig skjønte at akustikken kunne bli et problem med den store takhøyden som er mellom andre og tredje etasje, supplerer arkitektsøster Linda.