Godt gjemt fra hovedveien og opp en blindvei på Nedre Stabekk står to hus harmonisk side om side og representerer hver sin stilepoke.

SE ALLE BILDENE FRA HUSET VED Å BLA I BILDEKARUSELLEN OVER

Det ene en vakker trevilla fra 1926 og det andre et moderne funkishus.

Først ved neste øyekast legger en merke til at boligene utgjør en tomannsbolig.

– Vi laget en åpning mellom de to boligene slik at de kun henger sammen fra andre og tredje etasje, forklarer huseier og prosjektleder Ernst Larsen.

LES OGSÅ: Fra furu til funkis

Lyset strømmer fritt

Åpningen mellom husene avslører en frodig hage omkranset av høyreiste bjørketrær med minst hundre årringer.

– Utfordringen har vært å understreke eneboligpreget på best mulig måte, forteller byggherren og forklarer at de blant annet oppførte den nye boligen et stykke foran det opprinnelige huset, i stedet for legge de to boligene på rekke.

– Etter råd fra arkitekten har vi heller ikke vinduer vendt mot naboen på den andre siden, men har i stedet plassert de store vindusflatene på forsiden og baksiden av huset. Slik strømmer lyset fritt gjennom boligen. Det er nok det jeg er mest fornøyd med – store, åpne rom hvor lyset kan passere fritt gjennom hele huset. Ja, og så vannbåren varme i hele huset, veldig behagelig!

Ønsket seg betonghus

Boligen har hele fire uteplasser. Strategisk plassert foran, bak og på taket av boligen.

LES OGSÅ: Se hvordan familien fikk ute og inneplass i ett

– Slik forlenger vi utesesongen, forklarer Ernst.

Takterrassen er mest i bruk om sommeren, mens det vi kaller middagsterrassen har kun to åpninger som luner godt på kjølige kvelder.

– Hvorfor valgte dere betonghus?

– Fordi vi ønsket å skape en kontrast til det opprinnelige trehuset vårt. Dessuten var det et stort pluss at Anne Grete Hansteen, som er arkitekten, også er ekspert på betonghus, i tillegg til Plan- og bygningsetaten i Bærum, sier Ernst.

Har karpedam i hagen

Pprosjektlederen viser vei inn i den 240 kvm store boligen.

En jevn sildring av vann høres i bakgrunnen.

– Kristin hadde tre krav til det nye huset. Det ene var skylight over badekaret så hun kunne se på stjernene, det andre var walk in closet, og det tredje var en karpedam, humrer ektemannen, og forklarer at nå har de fem svømmere der ute i den 60 cm dype dammen.

Allerede for 15 år siden begynte ekteparet å leke med tanken på å skille ut en tomt fra den 1.534 kvm store eiendommen.

Byggeprosessen startet i november 201, og drøye fem måneder senere flyttet Kristin og Ernst inn.

– Det var faktisk først i sommer vi tok valget om hvilken av boligene vi ville bo i. Vi har trivdes utrolig godt i den gamle villaen vår, forteller Ernst.