Haveli Asker ligger i Trekanten senter, litt for seg selv på taket av bygget – med egen inngang. Gutten med følge er lokket tilbake for å spise eksotisk indisk og pakistansk mat.

Den unge servitøren som ønsker oss velkommen er blid og imøtekommende og følger oss til bordet. Vi er tidlig ute denne ettermiddagen så bare ett annet bord er opptatt med gjester.

Mye småpynt

Lille Følget stirrer storøyd rundt. Det er mye rart å titte på. Masse småpynt og krimskrams på utstilling. Tre elefanter balanserende på ryggen til hverandre er morsomme. Og kitschy malerier av noe som må være den pakistanske versjonen av gråtende sigøynerpike.

Her finner du flere restaurantanmeldelser

Flatbrød med mynteyoghurt serveres sammen med menyene – en hyggelig og smakfull gest.

– Kanskje du kan anbefale et glass hvit vin, svarer Gutten på spørsmålet om drikke.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

– Gjerne, men jeg må få lov å spørre de andre, unnskylder vår servitør seg. Hun er nemlig helt ny her.

– Det er en ærlig sak og greit å si ifra om. Vi må alle lære, mener Gutten.

Snodig vinvalg

Husets vin viser seg å være Kingfisher Bohemian og Gutten blir prøvende servert et glass.

– Underlig smak, sier Gutten smaker og må sjekke i menyen. Her er den beskrevet som «South Afrikansk» og videre «…ananas og moden melon på nesen. Full midt-ganespalte og avsluttes i skarp friskhet.»

– Tror det er en av de underligste beskrivelser jeg har lest. Det smaker ananas, men som siste rest nede i hermetikkboksen med frukt. Og den avsluttende skarpe friskhet melder seg ikke denne kvelden, sier Gutten skuffet.

Glasset får stå i fred.

70 retter

Vi konsentrerer oss om maten. Spisekartet er lengre enn hos de fleste hele 70 retter. Stort variasjoner med lam eller kylling som hovedingrediens. Som gryte fra tandooriovn eller som risrett.

– Nanbrød hører til på indisk restaurant. Jeg pleier å kose meg med nan mens jeg venter på maten, konstaterer Følget og bestiller så vel vanlig som Peshwari-nan med cashewnøtter, kokos, mandler og rosiner – og med en sukkersøt overflate.

Men det er forrettene som kommer først.

Lille Følget og Følget deler en porsjon murgh pakora. Det er kyllingbiter fritert med ertemel. Opphakket salat og agurk ligger rundt og er friske og fine.

Tamme boller

Gutten og Følget er ikke vågale med det sterke og bestiller mildt krydrede varianter. De friterte kyllingbollene blir dessverre i tammeste laget og smaker lite.

– Jeg er mer heldig sier Gutten og smatter på sine kongereker. Tilberedt og anrettet på samme vis som kyllingbitene, men med god smak.

Begge forrettene har hvite flak revet over.

– Dette er ferskost som vi lager selv her på kjøkkenet. Et fint, mildt tilskudd til tallerkenen, forklarer hovmester.

Omsider har nan-brødene dukket opp. Rykende varme, ferske og gode.

– Jeg liker den vanlige best, melder Følget.

Gutten nikker et «ja takk, begge deler» med munnen full av den søte Peshwari-varianten.

God lammegryte

Hovedrettene freser seg vei til bordet. Kyllingretten fint servert i en kobberkjele over et telys som holder den varm – og ris på et fat ved siden av.

– Litt syrlig, dette. Skal det være sitron her da, undrer Følget som ikke er helt fornøyd med sin tikka masala.

– Få smake en kyllingbit, svarer Gutten, og må si seg enig. Kyllingen har bløt konsistens.

– Jeg ventet nok mer smak av kylling og krydderier. Ingen tvil om at jeg «vant» denne runden også, smiler Gutten.

Hans lam biryani er en risrett. Lammekjøtt i biter, mørt og fint og med spennende krydderier som kanel og kardemomme. Tynne flak av nøtter gir en god sødme.

Bra rødvin

Gutten har lyst på rødvin til sitt lam. Etter hvitvin-fadesen bestemmer han seg for at ølbryggeriet Kingfisher skal få holde seg til ølbrygging og ber om forslag fra hovmester.

– Jeg pleier å foreslå Chatrian Cosecha til lam, sier hovmesteren. Vinlisten er ganske begrenset, det er heller ingen tradisjon for indisk mat og vin, men hans valg er riktig. Chatrian er laget på én drue, Tempranillo, og er relativ høy i alkohol med 13,5%. Smaksrik og passer godt.

Det har tatt tid å komme hit i måltidet. Følget titter på klokken og begynner å bli klar for dessert. Vi har ventet overraskende mye underveis. Det var seks gjester da vi kom. Nå, 1,5 timer senere er ytterligere tre kommet til.

– Ingen grunn til at dette skal ta sånn tid, mener Følget irritert.

Vi får omsider påkalt oppmerksomhet og bestiller våre desserter.

– Men kaffen?

– Jeg bestiller kaffe med det samme, sier Følget klok av skade.

Følget har rett, det tar tid. Enda en halvtime går før desserten er på bordet.

– Men kaffen? Jeg bestilte vanlig kaffe, det tar ikke en halvtime, fnyser Følget. Gutten er allerede inn sin søte verden, og smiler triumferende.

– Hat trick! Tre mål på rad!

Gutten snakker nå med mat i munnen. Han har vunnet igjen. Desserten gajar ka halva husket han fra forrige besøk og valgte den igjen. Tynne gulrotstrimler kokt i melk og med nøtter. Riktig godt, servert med vaniljeis – enda bedre, og gulrøtter er da sunt!

Lille Følget kommer inn som en god nummer to med gulab jamen. Mel- og eggeboller krydret med kardemomme og fritert for til slutt å bli dyppet i sirup. Ikke så sunt, men godt og mektig.

Følget derimot, som nå er veldig kaffetørst, har valgt feil. After dinner er en halv hermetisk pære med litt oppvarming. På toppen er det lagt en After eight-sjokolade som smelter litt. Selv med den obligatoriske iskulen er dette stusslig.

Og kaffen? Hvor er kaffen?

Servitøren er helt ny, greit det, men da må ansvarlig hovmester ha et øye på hver finger og det er ikke vanskelig med 12 gjester.

Kaffen og regningen glimrer med sitt fravær. Følget har forlatt oss og traver rastløst frem og tilbake utenfor vinduet. Selv ikke at gjestene forlater lokalet skaper reaksjon.

– Vi går til disken, sier Gutten til lille Følget.

Diskusjon

Der stiller vi oss opp med kortet demonstrativt i hånden. Og da kommer regningen, som vi studerer nøye. Så nøye at hovmester lurer på om noe er galt.

– Jeg ser om kaffen vi bestilte, men ikke fikk, er med, svarer Gutten og får overvære diskusjonen bak disken om hvem som ikke har fått dette med seg.

1.606 kroner blir det for to forretter, to hovedretter, tre desserter og brød i tillegg til ett glass og en flaske vin.

Kaffe er ikke med og det mangler nok en flaske eplemost også, men vi venter ikke lenger, vi skal hjem og koke kaffe!