I lokalene etter Punjab Indian restaurant vis-à-vis Asker stasjon skal Oriental Garden restaurant kjempe for tilværelsen mot allerede veletablerte Peppes Pizza, Lancelot og Akutten tapasbar som ligger på rekke og rad der vi tusler fra torget mot stasjonskvartalene. Og på veien passerer vi svære bannere som forkynner at Egon også har tenkt å blande seg i kampen.

– Blir spennende å se hva de har å by på. Håper det er noe som skiller seg ut – noe spesielt som gjør at vi har lyst til å komme tilbake, sier Gutten forventningsfullt.

Lysekroner

Vi svinger inn i relativt enkelt, men dog stilig innredede lokaler – befriende uten støyende bakgrunnsmusikk. På hyllene rundt om i lokalet troner forgylte lykkedyrfigurer. Fra taket skinner det i lysekroner, og de lyse veggene løftes av bilder og speil. Og midt i det hele en svær bardisk som også er utleveringssted for husets takeaway.

– Veldig fint her, men kanskje ikke akkurat det jeg forbinder med en orientalsk hage, sier Gutten og tenker på vakre buer og broer, fargerike hager med stein og en anelse feng shui.

LES OGSÅ: – Vi skal bli i Asker i minst 40 år

Familiebedrift

– Ikke akkurat trangt om plassen heller, sier Følget. Litt bekymret på nykommerens vegne. For det er tidlig søndag kveld, ingen store idrettsbegivenheter på tv og kun ett annet bord er opptatt.

– Velkommen, stråler vår kvinnelige servitør mens hun deler ut menyer til oss og innimellom beskjeder til et par ungdommer som svinser rundt i lokalet. Tydelig en familiebedrift, dette.

– Vårruller, nam! stråler Lille Følget, og Følget slenger seg entusiastisk med. Gutten fristes av friterte kongereker, som det i den temmelig rikholdige og varierte menyen understrekes at det er tre stykk av.

– Veldig gode vårruller, smatter Lille Følget, og Følget nam-er med. Gutten, derimot er ikke like fornøyd.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

Mye deig

– Rekene er fint varmebehandlet, men her er så mye deig at bare det ytterste er stekt. Litt klissete, mener Gutten, som skraper rekene og lar mesteparten av frityrskallet ligge igjen.

– Nå er jeg spent på resten. Håper de hever seg til neste rett, sier Gutten full av forventninger.

Man skal selvsagt vokte seg vel for å sammenligne Asker-nykommeren med noen av de kritikerroste navnebrødrene utenlands, men det må innrømmes at det på ingen måte tar veldig av hos Oriental Garden. Dessverre.

Riktignok er Lille Følget kjempeentusiastisk til sin kylling i karrisaus, med knasende gode grønnsaker og ekstra cashewnøtter. Følget er ikke like entusiastisk til sin friterte oksefilet, der saus og grønnsaker serveres i en bolle ved siden av.

– Nydelig saus, men den tynne kjøttbiten er uten krydder og smaker nesten ingen ting. Og igjen er frityrskallet for tykt og deigete, mener Følget. Og etter en smakebit er Gutten hjertens enig.

God and

– Den breserte anden er god – tilbehøret også. Skjønner bare ikke hvorfor de må legge nøyaktig samme salat og blomsterutskårne gulrot som vi fikk til forrett på middagstallerkenen også. Ikke er det pent, og det bare forstyrrer smaksmessig, mener Gutten.

Av dessertene er friterte bananer eneste med et strøk av Orienten, så Gutten tar sjansen på nok en frityrvariant. Følget og lille Følget er skeptiske og velger hver sin variant av is.

– Mint-likør er det utrolig lenge siden jeg har smakt, det må jeg prøve, sier Følget entusiastisk. Lille Følget, derimot, velger den trygge sti og topper sin vaniljeis med sjokoladesaus.

Mer deig

– Greit nok med kjøpe-is, men da bør de satse på en litt bedre kvalitet enn denne, mener Følget og får megetsigende nikk fra de to andre rundt bordet.

– Og dessverre er frityrskallet like deigete her, sukker Gutten.

– Tror nok det blir en stund til neste mint-likør. Dette ble veldig rart, mener Følget.

– For Askers restaurant-mangfolds skyld får jeg virkelig håpe de klarer seg bedre enn forgjengeren, slik at vi kan få muligheten til en gjenvisitt. Prismessig bør de ligge ganske godt an, for drøyt 300 per person for tre retter og drikke er ikke verst. Men kvaliteten på maten bør nok opp noen hakk, mener Gutten.