– Ingen typisk rosablogger

Uglefrelst: Karoline Kleven (23) har retrobloggen «Uglehytta» som sin store hobby. Det kloke dyret kan sees i alle varianter rundt om i «hytta», og tatoveringen er egendesignet.

Uglefrelst: Karoline Kleven (23) har retrobloggen «Uglehytta» som sin store hobby. Det kloke dyret kan sees i alle varianter rundt om i «hytta», og tatoveringen er egendesignet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Karoline Kleven er utdannet bilmekaniker og blogger om retro fremfor rosa.

DEL

– Jeg lever i feil tid! ler den 23 år gamle jenta fra Høvik.

For ett og et halvt år siden opprettet hun retrobloggen Uglehytta hvor hun oppdaterer sine lesere daglig om design og interiør fra 50-, 60- og 70-tallet.

– Min blogg skiller seg ut ved at jeg hovedsakelig skriver om dansk design som mange har interesse for. Retro har eksplodert, og «alle» vil mikse nytt og gammelt.

Bilmekaniker

Til daglig jobber Karoline som bilmekaniker hos Møller Bil på Slependen. Som eneste jente på verkstedet er Karoline vant til å følge alt annet enn strømmen. Og sminke seg på jobben gjør hun hver dag.

LES OGSÅ: Retro-perle på Haslum

Navnet på bloggen oppsto som en følge av at hennes hjem kalles for hytta, samt Karolines fascinasjon for ugler. I tillegg til å være representert som en tatovering på kroppen, finnes det ugler i forskjellige former i hjemmet hennes.

– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er rett og slett veldig glad i ugler. Dét og eggeglass, smiler den blide bilmekanikeren.

Eggeglassene skal helst være fra den norske porselensprodusenten Figgjo, og er et yndet samleobjekt for retrofantaster.

– De er pene å se på og kan brukes til så mye foruten å være eggeglass. Jeg bruker de som soya-skåler til sushi, til salt og pepper, eller bare som telysholdere.

Miniatyr er tingen

Karoline vedkjenner at hun har en forkjærlighet til miniatyrting. Små, yndige figurer står sirlig dandert. Da er det ikke rent lite tid som går med til tørking av støv.

LES OGSÅ: Retro i Løkkehaven

Hjemmet til Karoline bærer preg av hennes fascinasjon for tidligere stilepoker. Her finner du ikke fjorårets interiørtrend, men oldeforeldrenes Respatex kjøkkenstoler.

– Men det er ikke like lett å finne ting billig lenger. Loppemarkedene har blitt dyrere, og retro har blitt så populært at enkelte objekter, som Cathrineholm design, er blitt veldig dyrt.

Loppis-kupp og nettbutikker

Men selv om retro er i vinden, går det fortsatt an å gjøre kupp. Karoline anbefaler å følge med blogger for inspirasjon og handletips. Tråle loppemarkeder og følge med på nettbutikker.

– Personlig går jeg etter farger og grafiske mønstre, i tillegg til ting jeg kan lage og endre selv.

For eksempel kjøper jeg spraymaling hos KEM, Kunstnernes Eget Materialutsalg, og maler både lysestaker og norgesglass med det, forklarer Karoline.

LES OGSÅ: Rød retroperle på Haslum

Som en interiørblogger verdig, er hun konstant på skattejakt etter nye og gamle ting.

– Tenk på hva du vil ha, og planlegg. Slik kan du skape deg ditt eget personlige hjem. Det er dessverre mange som bare følger strømmen, og det syns jeg er veldig kjedelig, avslutter den blide og blonde bilmekanikeren.

Karoline selv er alt annet enn tradisjonell og kjedelig.

Artikkeltags