Det er ikke lenge siden Gutten besøkte en helt ny Haveli restaurant nede i Sandvika, og i dag er vi tilbake hos en gammel kjenning på Haslum.

På nettsiden vi slo opp før besøket trodde vi restauranten på Haslum var blitt borte, den er knapt nok nevnt. Men selvsagt ligger den der som før. Her har ikke skjedd stort siden sist, bygget har det samme veikropreget som vi husker.

Utevær

– Vi bør sitte ute og nyte det varme sommerværet, mener Følget bestemt.
Gutten er litt skeptisk, men i ferietiden er det lite trafikk på veien inntil, så det går vel greit.

Her finner du flere restaurantanmeldelser

Et par lokale stamgjester nikker oss velkommen, og betjeningen er raskt på plass og deler ut menyene. Følget har kapret passasjersetet i dag og får en Chakra. Et indisk øl fra provinsen Punjab.

– Uvant på smak, mørkt og søtt, men en god start på et pakistansk måltid, mener Følget.

Noe nytt

Servitøren er like flink som vi husker fra forrige besøk. Han kan hele menyen på rams. Vi er ikke så bakpå selv her – for menyen er den samme som på den nye restauranten i Sandvika vi besøkte før sommeren.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

– Jeg må i alle fall prøve noe nytt her, mener Gutten og bestiller «Chicken bati».

– Men søtt nanbrød må jeg ha – akkurat slik som sist.

– Jeg vil også gjerne ha kylling, melder Følget og går for den tradisjonelle «Kylling tikka masala».

Nanbrødet kommer først, nystekt og duftende godt. Gutten liker det søte med nøtter og rosiner, mens Følget foretrekker originalutgaven.

Freser i pannen

«Sizzle» sto det i beskrivelsen av «Chicken bati». Det betyr at maten freser i den varme serveringstekepannen, som settes på bordet. Akkurat slik som Gutten var så misunnelig på forrige gang.

Begge fjærkrerettene blir raskt servert og faller i smak. Krydderstyrken på maten er godt balansert etter beskrivelsen og tilpasset ganene på våre breddegrader. Gutten kjører «mild», og Følget vil ha sin «medium».

– Sterkere, men det er på en dyp og god måte, mener Gutten etter å ha sneket til seg en bit fra Følget og skyller ned med den friske og leskende yoghurtdrikken «Lassi».

Ikke god burger

– Det var en tabbe å ikke forsyne seg med alt på en gang, erfarer Gutten. For etter noe tid blir all løken i retten så mye stekt og brent at den ikke er så god lenger. Men i starten var det bra.

Barnemenyer er ofte kjedelige greier, en forutsigelig hamburger og ditto pølser og sjelden av særlig god kvalitet. En mindre utgave av enkelte av rettene på den vanlige menyen ville jo vært adskillig mer spennende. Og lille Følgets burger bekrefter dessverre inntrykket – en stusslig rett. Tørt brød og kjøttkake med pappsmak. Garnityret er en vits. En kvart tomatbåt og en skive agurk. Sistnevnte skåret fra gårsdagens agurk, inntørket på den ene siden.

– Ikke godt, sier lille Følget som rynker på nesen og lar burgeren stort sett i fred.

Topp suppe

Gutten har bestilt suppe som en siderett, Punjabi Dal.

– Måltidets høydepunkt – helt nydelig, mener Gutten om linsesuppen som er vakker grønn og litt tykk i konsistensen.

– Det går an å leve lykkelig som vegetarianer, sier Gutten til servitøren, som smiler bredt når vi skryter av suppen.

– Den spiser jeg selv veldig mye, forsikrer han.

– Hjemmelaget is – det kan jeg ikke stå for, mener Gutten og sikrer seg en Kulfa.

Ser ut som et lite kakestykke og med smak som om den har et lag marsipan på toppen.

– Smaker godt, men her har vært problemer med varierende temperatur slik at den knaser litt i iskrystaller.

Appetitt-knekker

Følget, derimot er ikke helt fornøyd med sin eplekake.

– Søtt kliss, mener Følget om kaken, som tydelig er varmet i mikrobølgeovn. Eplefyllet er seigt, og her er altfor mye søtt syltetøy. Det hele er dynget ned i sprøytekrem og flaskesaus med sjokolade.

Inne i spisesalen pryder de flotte og fargerike foto-tapetene veggene med motiver fra matens hjemland. Døren til toalettet har et digert elefanthode på seg. Lille Følget blir minnet om en tur på sirkus med besøk hos elefanten i pausen og førstehånds erfaring i stram lukt. I gangen bak elefantdøren lukter det. Det er trolig et rengjøringsmiddel, men lukten tar knekken på en videre appetitt. Toalettet er heller dårlig rengjort, og appetitten forsvinner.

– Vi får trøste oss med en kaffe, prøver Gutten seg og er fornøyd med espressokoppen han blir servert. Men Følget er ikke like heldig, traktekaffen er besk og ikke til å drikke.

Vi har blitt godt oppvartet hele ettermiddagen med mye og hyggelig oppmerksomhet. De vil deg vel, men så svikter det på oppløpssiden i utførelsen.