Se bilder fra alle hallene i bildekarusellen øverst i artikkelen

– Det er noe med lyset her, og de gamle vannrørene i taket. Da jeg skulle åpne egen butikk, ønsket jeg noe røft og industrielt. Jeg synes lokalet har gitt butikken min en egen identitet, sier Camilla Tangen, daglig leder i interiørbutikken Magazin.

Da hun åpnet sin interiørbutikk i 2009, rett etter interiørgrossisten Roggens Import, sto flere av de gamle veksthusene tomme. Ramstadsletta Eiendom, som eier Ramstadsletta gartneri, hadde noen år før trappet ned planteproduksjonen der, og flyttet den til Lier.

LES OGSÅ: Vokser på gjenbruk av kontormøbler

Etter hvert har de gamle verkshusene blitt pusset opp og leid ut, og flere interiørvirksomheter har flyttet inn.

– Vi har blitt et lite miljø. Det er hyggelig å snakke med noen som driver med det samme som deg, sier Tangen.

Savner ikke sjøen

I august i år åpnet Palma Interiør sitt nye showroom på Ramstadsletta, vegg i vegg med Magazin.

Designduoen Palla Masdottir fra Jar og Maria Löfstedt fra Høvik, stortrives i sitt 550 kvm store drivhus.

– Her har vi fått et stort lokale og varene har masse lys rundt seg. Kundene synes showrommet har blitt kjempeflott. Jeg synes opprinnelig det var dumt å flytte fra Lysaker der vi hadde vårt forrige showroom, fordi vi hadde sjøen rett utenfor. Men nå savner jeg ikke sjøen lenger, sier Masdottir.

Fokus på eget design

Flere av interiørgründerne på Ramstadsletta har fokus på eget design. Hos Doxa interiør sys det i tillegg til båtkalesjer også sittestoler til verandaer og kjellerstuer.

De trekker om møbler og bygger sofaer. Drivved, vegg i vegg, selger og snekrer bord, sofaer og stoler med materialer fra revne hus og låver. Kjøperne er alt fra private kunder til hoteller og restauranter.

Selger fortsatt blomster

– Vi sier at vi sender gamle materialer inn i en pensjonisttilværelse der de kan hvile. Selv om materialet er gammelt, er det god kvalitet og saktegrodd furu. Det er en historie i alle møblene vi lager, sier Ole Rosén-Lystrup, som har snekkerverksted bakerst i sitt veksthus.

Selv om det ikke er blomsterdrift lenger i de gamle drivhusene på Høvik, finnes det fortsatt planter.

Det sørger grossisten Roggens Import for. De har kunstblomster, planter og trær i veksthuset på Ramstadsletta.

Les flere bolig- og økonominyheter fra Budstikka her