– Første gangen valgte jeg trygt. Nå ville jeg gå etter interesse.

MER MOTIVERT: Anne-Marte Watnaas Bache-Gabrielsen (24) fra Billingstad droppet ut av det trygge informatikkstudiet, og meldte overgang til et av samfunnsfagene, et langt trangere arbeidsmarked. – Jeg er mye mer motivert, og det er et mye bedre utgangspunkt.

MER MOTIVERT: Anne-Marte Watnaas Bache-Gabrielsen (24) fra Billingstad droppet ut av det trygge informatikkstudiet, og meldte overgang til et av samfunnsfagene, et langt trangere arbeidsmarked. – Jeg er mye mer motivert, og det er et mye bedre utgangspunkt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Anne-Marte (24) fra Billingstad fulgte hjernen første gangen hun søkte høyere utdanning. Det endte dårlig.

DEL

– Jeg begynte på informatikk. Hvis man gjør noe med IT så får man garantert jobb. Det var det jeg tenkte. Det var veldig smart sånn sett. Men for meg var det veldig lite givende å sitte foran en pc og tappe tall og koder hele dagen.

Anne-Marte fra Billingstad droppet ut av informatikkstudiet etter ett år, og meldte overgang til en master i sosiologi. Akkurat nå jobber hun med en oppgave om norske fangevoktere i tyske konsentrasjonsleire.

– Det er veldig interessant. Demonisering av folk som gjør noe fælt er en problemstilling som er oppe støtt og stadig.

At utsiktene til jobbmarkedet for Anne-Marte endret seg til det verre da hun skiftet til et samfunnsfag, tar hun med ro.

LES OGSÅ:

– Jeg er mye mer motivert nå, og det er et mye bedre utgangspunkt

– Muligheten for å få jobb var ikke det jeg tenkte mest på da jeg valgt om igjen. Første gang valgte jeg trygt. Nå ville jeg gå etter interesse. Jeg har det jo bedre nå, både fordi dette er et fag jeg synes er interessant, og fordi jeg mestrer det bedre. Jeg er mye mer motivert nå, og det er et mye bedre utgangspunkt.

Anne-Marte tror uansett ikke det blir så vanskelig å få jobb.

– Jeg kan jobbe i de fleste institusjoner egentlig. Jeg skjønner at folk kan si at det blir tøft å få jobb, jeg tror at folk ikke helt vet hva slags jobber en sosiolog kan få. Det er mange muligheter. Man må bare skjønne litt mer selv hvilken vei man skal ta. Det siste året har vi vært på flere bedriftsbesøk, ¿i barnevern, fengsel og departementer. Selv om sosiologistudiet ikke er like konkret som jus eller medisin, så er det behov for sosiologer også.

Artikkeltags