For fem år siden flyttet den aktive familien inn i boligen i Lommedalen, tett inntil marka.

– Her fikk vi muligheten til å skape et unikt hus tilpasset akkurat oss. Utsikten er fantastisk, og vi kan nyte naturen hver dag, sier Solveig Torsteinsen.

Hun står i spisestuen med utsikt over dalen. Peisen varmer det åpne og lysfylte rommet.

Store vinduer og god takhøyde preger huset. De om lag 220 kvadratmeterne består av hoved-etasje med inngangsparti, kjøkken, stue, gjesterom og bad. Foreldreetasjen er plassert øverst, mens barna har soverom, stue og bad i underetasjen. Tre plan – alle godt utnyttet.

Bildeserie

Egendesignet bolig i Lommedalen

SE BILDESERIEN: 

GURIBYSAGA: Kjøkkenbenken er laget av ask og sagd på Guribysaga i Lomme-dalen. Det ensfargede kjøkkenet er relativt lite, men likevel åpent og luftig. FOTO: KARL BRAANAAS

LES OGSÅ: Best av alle

Skal være et godt hjem for alle funksjoner

Ekteparet har planlagt for fremtiden ved at boligen har livsløps- og universalstandard. Hus, garasje og uteområder er på samme plan, og hovedetasjen er terskelfri med romslige passasjer mellom ulike soner.

– Universell standard betyr at hjemmet vårt kan bli et godt sted å bo også om en av oss skulle få en funksjonsnedsettelse, sier Solveig.

SONER: – Passasjer mellom soner i hovedetasjen er romslige. Huset har et stort volum fremfor mange kvadratmeter, sier Solveig om planløsningen. FOTO: KARL BRAANAAS

Ikke helt tilfeldig valgte det praktiske paret å tegne det spesialtilpassede huset selv. For med både håndverksbakgrunn, arkitekt- og designkompetanse har Solveig og Fredrik ønsket å gjøre mest mulig på egen hånd.

Til daglig holder ekteparet til i studioet på Bærums Verk. Med på laget har de Vidar Øverby. Torsteinsen Design har mottatt flere priser og deltatt på utstillinger både i Norge og i utlandet. Produktene inspireres av Scandinavian Design-stilen og søker å være både vakre og brukervennlige.

Unike møbler preger også familiens hjem. Det meste egendesignet, omarbeidet eller nedarvet.

UTSIKT: Den gjennomskinnelige trappen fører opp til foreldreetasjen, som består av soverom og bad. Store vindusdører slipper naturen inn på soverommet. FOTO: KARL BRAANAAS

Boligen er lysfylt og romslig, med et personlig preg – akkurat slik paret hadde sett for seg.

– Vi har skapt gjennomlys og plassert vinduer og gangsoner slik at man alltid beveger seg mot lyset. Flytende overganger mellom ulike soner i hovedetasjen gir en romslig følelse. Det er fint å kunne løfte blikket mot himmelen og utsikten selv når man er innendørs, sier Solveig.

LES OGSÅ: Slik bruker de interiøret til å øke kreativiteten

Gikk for norske materialer

Det vakre gamle furutreet ute ved terrassen ble bestemmende for plasseringen av boligen. Huset er bygd inn i kollen, med trapper og terrasser som gir overganger til terrenget.

– Om sommeren åpner vi foldedørene fra stuen og spiser de fleste måltider under furua på terrassen. Treet er fantastisk – som et eventyr, sier Solveig.

Utvendig har paret valgt vedlikeholdsfrie materialer som malmfuru til panel, aluminiumsvinduer, og sink til alle beslag.

OVERGANGER: Boligen er bygd inn i kollen. Solveig og Torstein har ønsket å bevare naturen. – Hele 5 liter blåbær plukket vi i hagen i fjor, sier Solveig. FOTO: KARL BRAANAAS

– Vi liker hvordan huset gråner med tiden. Det lever sitt eget liv, sier hun.

Utsikten over Lommedalen har preget material- og fargevalg i huset. Designparet har valgt norske materialer som ask til panel og gulv, Ottaskifer på øvrige gulv og osp i taket.

– Vi har valgt løsninger som vi tror vi kan være fornøyde med så lenge vi bor her. Kvalitet og planlegging er et godt utgangspunkt når man skal innrede. Det betaler seg alltid.

LES OGSÅ: Betongdrøm på Snarøya