– Ofte er det vanskelig å finne ting som passer inn. Da er det veldig fristende å tegne det selv, forteller Helene Gjerdrum Strand.

Bildeserie

Slik ser det ut i det skreddersydde rekkehuset

SE BILDER:

Som interiørarkitekt har hun en fordel. Da hun og familien overtok rekkehuset på Bekkestua i fjor sommer, gikk det ikke lange tiden før én vegg forsvant og en ny dukket opp.

– Huset var i god stand da vi kjøpte det, men vi ville sette vårt eget preg på det, sier hun.

Endret planløsningen

Dermed var det ikke drastiske endringer som måtte til, men noen enkle grep for å skape helhet og deres egen personlighet i hovedetasjen.

Løsningen ble å sette opp en vegg mellom gangen og kjøkkenet og å fjerne en vegg i stua. Planendringen gjorde det slik at de ikke lenger gikk rett fra inngangsdøra og inn på kjøkkenet, men i stedet ble tatt imot i en romsligere entré som førte de inn mot stua.

– Nettopp fordi du sitter i stua og ser mot gangen, var det vesentlig å få en garderobe som gikk i ett med veggen og som så litt OK ut. Derfor fikk vi hjelp av en møbelsnekker, forklarer Strand.

LES OGSÅ: Pusset opp fra bunn til topp

Skjuler virvaret

Resultatet ble en tøff, enkel plassbygget garderobe. Skapdørene er laget av MDF-plater (fiberplater) og skjuler hyller og skuffer med yttertøy og sko. Et Ikea-skap er malt i den samme sandfargede tonen som det spesialtilpassede skapet og veggene.

– Oppbevaringsmøbler av god kvalitet er ofte like dyrt som å plassbygge. Denne løsningen har i tillegg et renere uttrykk enn en skyvedørsgarderobe. Jeg liker at gangen ikke tar så mye oppmerksomhet.

 

MORGENSTUND: Helene G. Strand synes kjøkkenet er på sitt fineste i morgenlyset. Veggen er malt i en petroleumsblå farge. Lampen og krakkene er vintage.

Det er nettopp disse sømløse detaljene som tilfører huset noe eksklusivt. Inni en mintgrønn stereobenk skjuler det seg en basskasse, høyttalere, en vinylspiller og et virvar av ledninger. Også denne har hun tegnet selv og fått en møbelsnekker til å lage.

LES OGSÅ: Slik fikk 60-tallshuset på Jar et moderne utseende

Lakserosa bærebjelke

På lignende vis har de også klart å skjule varmepumpa i stua – et produkt mange fremdeles kvier seg for å kjøpe nettopp på grunn av utseendet.

– I mangel på gode alternativer, var det like greit å lage en boks selv, forteller interiørarkitekten.

 

FLERBRUK: Stua fungerer både som peisestue, tv-stue og spisestue.

Veggene er stort sett holdt i lyse farger, men flere detaljer i interiøret krydrer opp førsteetasjen. Som for eksempel den lakserosa bærebjelken i stua.

– Den oppdaget vi da vi fjernet veggen mellom stua og kjøkkenet. Sønnene mine på to og fem liker å klatre på den og bruker den som brannstang! Vi bestemte oss for å gi den en artig farge. Den kan jo males i forskjellige farger etter hvert. Jeg jobbet fire år i Danmark med en sjef som var veldig flink til å bruke farger, forteller hun.

Utenfor skyvedørene i stua skinner vårsola. Neste prosjekt nå er å bygge en terrassebenk som hun og mannen har tegnet sammen.

– Man blir glad i ting på en helt annen måte hvis det er du selv som har bestemt.

Bildeserie

Tomannsboligen på Kolsås

LES OGSÅ: