Bli inspirert av interiør på Instagram

ROSA BORD: Tone og fotograf Yvonne Wilhelmsen har laget et festbord for magasinet Bonytt. Det deler hun på Instagram.

ROSA BORD: Tone og fotograf Yvonne Wilhelmsen har laget et festbord for magasinet Bonytt. Det deler hun på Instagram. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Inspirasjonskilden til hjemmet ditt finnes i lomma di.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Tone Kroken (49) fra Brønnøya legger ut et bilde av et pent kjøkkeninteriør med en dus-rosa duk og en sterkere rosafarget krakk ved et mørkt trebord. På benken bak står en stor E, og på veggen henger et bilde med en dame på et tigerskinn.

«Jeg elsker kjøkkenet til Anna», skriver Tone under bildet.

Kort tid etter spretter det opp kommentarer.

– Ser helt fantastisk ut hos deg, sier @heavenlyhomes, med symboler av en sol, en stjerne og et par klappende hender for å understreke entusiasmen.

– Superkoselig, sier @ritahexeberg.

– Nydelige fargekombinasjoner. Love it!!, sier @rrosaliga.

Facebook, Twitter, Snapchat, Flickr, Tumblr, Pinterest og Instagram. Gresk for noen, men også nyttige verktøy om man bruker dem riktig. For mange er sosiale medier blitt en viktig kilde til inspirasjon.

Spennende og enkelt

Interiørstylisten fra Brønnøya, alias @tonekrok på Instagram, er ivrig bruker.

– Jeg er på Instagram hver dag. Det er så spennende, enkelt og uforpliktende – det er bare å se på pene og kule bilder, like eller bla forbi.

Ved hjelp av enkle grep og nedlasting av en gratis applikasjon får du en bildestrøm på mobiltelefonen din som stadig oppdateres. Du kan også finne andre brukere som deler din stil og smak.

LES OGSÅ: Lager kunst med mobilen

I Tones jobb er nettverk viktig, og deling av bilder i sosiale medier med smakebiter av stylistoppdrag og interiørreportasjer trigger lesere og kolleger.

– Jeg får melding på e-posten når noen liker bildene mine. Da må jeg se hvem det er. Selv følger jeg brukere jeg synes er interessante og som gir meg inspirasjon, forteller hun.

Har hun litt pausetid, fisker hun gjerne opp telefonen.

– Eller om jeg vil bli inspirert, sier hun.

Bildet viktigere enn tekst

For å sikre seg egne følgere mener hun det er viktig å finne sin stil og være tro mot den og dele bilder med en tanke bak. Lik andres bilder og følg andre brukere. Legg ut bilder jevnlig. En levende Instagram-konto er mer spennende enn en som aldri oppdateres, men husk å ikke overdrive, da går folk raskt lei.

– Her er bildet mye viktigere enn teksten. Det er viktig at det er et stort spenn i bildene du legger ut – ikke bare herme, det er så kjedelig, sier hun.

LES OGSÅ: Karin har fire kvadratmeter stort kjøleskap

Hashtags eller emneknagger, kan være et nyttig verktøy for å finne frem. Du setter symbolet # foran et ord som identifiserer emner, dette gjør det enklere å lete frem lignende bilder.

– Ønsker man følgere, er det viktig å hashtagge så mye som mulig og så mange ord som mulig. Link bildet til de som er på bildet med krøllalfa @ og navn, det gjør det enklere å finne frem i jungelen av bilder og brukere, sier Kroken.

Åpen vs lukket

Det er mange som kvier seg for å bruke bildetjenesten. Hvor går skillet mellom det private og det offentlige? Kroken løser det på et enkelt vis.

– Jeg har åpen profil, fordi jeg legger ikke ut private bilder ingen skal se, forteller hun.

LES OGSÅ: Roy parkerer motorsykkelen ved sengen

En annen løsning kan selvfølgelig være å ha en lukket profil og bestemme selv hvem som får se bildene dine. Da blir det vanskeligere å skaffe seg et nettverk, men det hindrer deg ikke i din sanking av inspirasjon – så lenge andre har åpen profil.

– Det er så gøy, inspirerende og veldig avslappende å bruke tiden sin på dette. For meg er det bare koselig og en fin måte å ha kontakt med mange kjente og ukjente på en gang.

Artikkeltags