Stor eiendomsutvikler brukte flere måneder på å fjerne skilt

LEI: Styreleder Geir Aarseth i Heggeodden boligsameie foran det neongrønne skiltet som nå omsider er fjernet.

LEI: Styreleder Geir Aarseth i Heggeodden boligsameie foran det neongrønne skiltet som nå omsider er fjernet. Foto:

Det omstridte neonskiltet på Heggeodden i Heggedal er omsider tatt ned. Sameiets styreleder mener Tandberg Eiendom burde vært mye kjappere.

DEL

Styreleder Geir Aarseth i Heggeodden boligsameie erkjenner at han er lei. Men også overrasket. Han ble nemlig ikke varslet før det omstridte skiltet over Heggedal Apotek ble demontert mandag denne uken.

– Det er noe styret har jobbet for to og et halvt år, ved å rette henvendelser til både kommunen og Tandberg Eiendom, sier Aarseth.

Det er Tandberg Eiendom som eier næringsdelen på gateplan, under boligene på Heggeodden. Budstikka har skrevet flere artikler om skilt-bråket, som begynte sommeren 2014, altså for to og et halvt år siden. Da kom beboere hjem fra ferie og ble møtt av det grønne neonlyset, rett under verandaen sin. Boligsameiets styre har siden da krevd skiltet fjernet, mens Asker kommune har rettet flere henvendelser til Tandberg Eiendom for å få selskapet til å utarbeide en skiltplan, som skal sørge for en helhetlig skilting for butikkene langs Heggedalsveien.

– Arroganse

Tandberg Eiendom unnlot i lang tid å svare på henvendelser, både fra kommunen og Heggeodden boligsameie.

Tandberg Eiendom søkte etter hvert kommunen om en skiltplan. Den ble vedtatt i mai fjor og erklærte det aktuelle skiltet for «ikke godkjent». Tandberg Eiendom fjernet likevel ikke skiltet, trass i at beboere og kommunen så for seg at det skulle skje kjapt.

NÅ: Apotekets store, grønne skilt er fjernet.

NÅ: Apotekets store, grønne skilt er fjernet. Foto:

Asker kommune har sendt tre purringer i saken; i september og desember i fjor, samt i januar i år. I forbindelse med purringen i desember fikk Tandberg Eiendom frist til å fjerne skiltet i løpet av januar i år. Skiltet ble altså ikke tatt ned før 6. februar.

– Nå forventer sameiets styre at Tandberg kommer opp med noe som alle kan leve med, og at selskapet legger arrogansen i denne saken til side, sier Geir Aarseth, som forteller at beboere på Heggeodden ikke har sett med blide øyne på Tandberg Eiendom i denne saken.

– En stor boligutvikler ikke som respekter ønsker og krav fra kommunen og boligsameiet, har provosert mange beboere, sier Aarseth, som likevel ser det som en positiv utvikling at det grønne apotek-skiltet er fjernet.

LES MER:

Mener det går for sakte med «nye Heggedal»

På tide med fortgang i Heggedal (debatt)

Tandberg sier nei til større kjøpesenter i Asker 

– Leit å høre

Gudbrand Tandberg i Tandberg Eiendom opplyser i en e-post til Budstikka at skiltet er blitt fjernet først nå i februar pga. sykdom og nyansettelse i driftsavdelingen.

– Apoteket vil få nytt skilt. Om øvrige butikker skal få skilt på fasaden, er til vurdering, skriver Gudbrand Tandberg.

– Styreleder i Heggeodden boligsameie mener Tandberg Eiendom har opptrådt arrogant i denne saken, som har vart siden sommeren 2014. Hva er din kommentar?

– Det var leit å høre. Vi tar det til etterretning.

>

Artikkeltags