Allerede nå får grunnskolene i Asker beskjed om at de kan booke tid til sykkelopplæring ved Trans'matorn sykkelpark i Heggedal.

Der vil de finne en container med sykler, deler, verktøy og opplæringshefter. Dermed er det bare å tråkke i vei.

Nylig ble det klart at Akershus fylkeskommune støtter satsingen med 130.000 kroner.

– Utstyret skal være på plass til vårsesongen begynner i mars-april. Da kan skolene reservere tid til sykkelopplæring, forteller trafikkplanlegger Mari Gabrielsen i Asker kommune.

LES OGSÅ: Himmelnær åpning av Heggedals nye stolthet

Sykkel = gøy

Årsaken til at kommunen nå vil kjøpe inn et klassesett med sykler, er at det skal være mulig å ta seg til sykkelparken i Heggedal selv om elevene bor langt unna.

– Dette tiltaket er rettet mot neste generasjon syklister, som både skal lære god trafikksikkerhet, men også ha det gøy med sykkel og innarbeide gode aktive reisevaner, understreker Gabrielsen.

LES OGSÅ: Vil skape neste generasjon syklister

Vil bygge sykkeltak

Opprinnelig søkte Asker kommune fylket om nesten 800.000 kroner til i alt fire tiltak. Det var nesten like mye som fylkets samlede pott på 950.000 kroner.

Dermed ender Asker kommune selv med regningen for de øvrige planene:

  • Sikre bommer på gang- og sykkelveier med refleks og veilys for å unngå kollisjon.
  • Sette opp mindre låsbare sykkelbokser, som et supplement til sykkelhotell.
  • Bygge tak over sykkelparkeringsplasser ved barnehager.

– Foreldre setter gjerne sykkelhengeren igjen i barnehagen og sykler videre til arbeid/togstasjon. Når man da henter barna, er det en viktig trivselsfaktor at hengeren er tørr og trivelig å sette barna inn i. Dette kan være blant de små detaljer som er med og avgjør om man tar bil eller sykkel ved neste tur, forteller Gabrielsen.

LES OGSÅ: – Asker har sovet i timen i kampen om sykkelmidlene