Skip to main content

Ordføreren ber om maksvekt i rushtiden

Foreldre, gjennom FAU, og Heggedal Nærmiljøsentral har i årevis jobbet for økt trafikksikkerhet for barna. Bildet er fra Gjellumkrysset ved Extra-butikken.

Foto: Knut Bjerke

Asker-ordfører Lene Conradi henvender seg direkte til Statens vegvesen om situasjonen på Røykenveien.

I et brev krever Conradi tiltak for økt trafikksikkerhet på og langs Røykenveien, og det er først og fremst Heggedal som opptar ordføreren. I brevet ber hun Vegvesenet vurdere maksgrenser for kjøretøyers vekt, inspirert av regelverket for Oslofjordtunnelen. 

For to år siden ble det innført regler for tungtrafikk i rushtiden i Oslofjordtunnelen, mellom Hurum og Frogn. Begrensningen gjelder i tidsrommene klokken 07-09 og 15-18.

Conradi håper vektregler skal tvinge tungtransportsjåfører til å velge E134 og E18 istedenfor Røykenveien.

– Tungtransport har ikke noe på lokalveier å gjøre, med mindre lastebilene skal levere noe der, sier Conradi, som overlater til fagmyndighetene å vurdere ved hvor mange tonn grensen skal gå.

Hun uttaler at vektbegrensningen i Oslofjordtunnelen ser ut til å ha en reell virkning.

– Det er spennende å utfordre Vegvesenet på dette, sier ordføreren.

Christina Fernandes fra Heggedal er en av mange som daglig sitter i kø på Røykenveien. Bildet er fra en tidligere reportasje i Budstikka.

Foto: Kjetil Olsen Vethe

Vegvesen-skepsis

Rita Johannessen i Statens vegvesen er klar på at Conradis ønske er vanskelig å gjennomføre i praksis.

– Hva med bussene, som også er tunge kjøretøyer? Og hva med alle vareleveransene som foregår med lastebiler og vogntog. En restriksjon på én eller flere veier vil dessuten kunne føre til uønskede bieffekter og konsekvenser for andre veier, som da vil få mer trafikk, sier Johannessen.

Hun lover imidlertid at brevets innhold vil bli nøye vurdert.

Slemmestadveien i tankene

Sverre Aae, styreleder i Heggedal Nærmiljøsentral, tror en vektbegrensning i rushtiden kan ha noe for seg, men mener det må utredes grundigere.

– Røykenveien og Slemmestadveien må sees i sammenheng. Det er selvsagt uheldig om Slemmestadveien får den trafikken vi langs Røykenveien ikke vil ha. Vi må tenke litt smart og se på uønskede konsekvenser, sier Aae.

Conradi er enig i at Røykenveien og Slemmestadveien må sees i sammenheng.

Søppel-møte

Heggedal Nærmiljøsentral er engasjert også i Franzefoss Gjenvinnings ønske om søppeltransport på Røykenveien. Selskapet vil mellomlagre store mengder avfall på et område rett ved det kommunale avfallsanlegget på Yggeset. Det medfører økt tungtransport.

Reaksjonene er blitt såpass sterke at et møte mellom Franzefoss Gjenvinning og berørte beboere, har tvunget seg frem. Møtet blir i Heggedal mandag om én uke. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.