Skip to main content

Haste (4) er Norges desidert lydigste hund

PREMIERT: Border collien ble rikelig belønnet etter bragden i NM.

Border collien Myrullen's Lazy Haste og matmor Kristin Gudem er klare til å erobre verden etter å ha gått til topps i Norge.

Etter å ha havnet på en 10. plass i innledende runde, gikk den fire år gamle tispen helt til topps da det virkelig gjaldt.

– Veldig deilig. Det har alltid vært litt stang ut, så det var deilig med stang inn, smiler matmor Kristin Gudem fra Heggedal, som er tilknyttet Asker hundeklubb.

Gudem har drevet med hund og lydighet i ca. 20 år, og driver kurs i lydighet i regi av Asker hundeklubb. Dette er imidlertid første gang den erfarne hundeføreren går til topps i et norgesmesterskap. Likevel hviler hun ikke på laurbærene. Nå er det VM i lydighet i Moskva fra 30. juni til 3. juli som gjelder.

– Der skal vi konkurrere med 100 andre fra resten av verden. Vi er syv stykker fra Norge, så vi håper å gjøre det bra, fortsetter Gudem.

Se hvor lydig Haste (4) er i videoen i vinduet over eller her.

LES OGSÅ: Reddet hund opp av isvann - kald hundeeier fikk hjelp fra politiet

God avstamning

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart det riktig. Alle slags hunderaser over ni måneder kan delta, også blandingsraser.

 

FORNØYD: Matmor Kristin Gudem og Myrullen`s Lazy Haste (4) gikk til topps i NM i lydighet for første gang i år. Totalt kjempet de mot 50 andre deltagere. Om en drøy uke setter de kursen for Moskva og VM.

– Det er veldig mye trening, men mest grunntrening når de skal læres opp. Det er fire forskjellige klasser, og når du kommer til den høyeste klassen kan du være med på landslag og vinne NM osv. Frem til det er det veldig mye trening på teknikker og hva de skal gjøre – grunnleggende ting, fastslår Gudem.

LES OGSÅ: Hund ble skjenket Irish Coffee

Selv om matmor nok skal ha mye av æren, var det nok forutbestemt at Myrullen’s Lazy Haste skulle nå langt innenfor lydighet. Border collien er nemlig av særdeles god avstamning.

Konkurranselydighet  

– I hennes kull var de fire stykker, og tre av dem skal til VM. Både oldemor og mor er verdensmester, så det er en fasjonabel slekt, sier Gudem.

– Så nå er det Haste sin tur til å bli verdensmester?

– La oss håpe det, smiler hun.

LES OGSÅ: Skryter av hundeeiere etter båndtvang-kontroll

– Ha det gøy

Og for dem som lurer på hvordan det er mulig å få en lydig hund, er rådet fra Kristin Gudem klart:

– Belønne mye, belønne til rett tid og ha det kjempegøy sammen. Det er egentlig det hele. Og litt triks for å lære inn det de skal gjøre, forteller Gudem, og fortsetter:

– For å nå til topps i konkurranselydighet må du ha en hund som virkelig elsker å jobbe og som liker jobben sin, sier heggedølingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.