Det årlige isfiskestevnet på Gjellumvannet samlet mange små og store håpefulle til den store tålmodighetsprøven; å få fisk. For familien Riise-Aanonsen fra Høvik begynte det riktig så bra, da yngstejenta Mina på to år fikk napp etter bare fem minutter. Med litt hjelp fikk hun en abbor opp av hullet, men så var det stopp.

– Det er dårlig bett i dag, sier mer garvede fiskere etter tre timer uten et napp.

Makrell i tomat

Heller ikke Minas søsken Marie (7) og Magnus (5) har fiskelykke.

– Jeg har fått fisk før i livet mitt, men ikke denne gangen. På hytta kom det en hel flokk med makrell i tomat, forteller Magnus. Med en bestefar i Asker Jeger- og fiskeforening har barna vært med ut på fiske flere ganger, men nå begynner tålmodigheten å ta slutt.

LES OGSÅ: Er dette idrett?

Også den erfarne fiskeren Knut Bjørklund synes det blir litt kjedelig når det ikke biter på flere timer. Han tror at de som har gått helt opp til vassenden kanskje får mer, men dit er det langt å gå i den tunge snøen. Bjørklund var med i NM på Steinsfjorden forrige helg, og da fikk han over åtte kilo totalt.

– Det ga meg andre plass. Vinneren fikk over 18 kilo, forteller han.

1,7 kilo gjedde

50 meter unna har Jørgen Dahl fra Spikkestad vært litt heldigere. Han har fått et par ganske store abbor, og mange små, samt en stor gjedde. Gjedda teller ikke på vekta, men kan bli det største fisken i konkurransen, tror Jørgen.

Familien fra Høvik pakker sammen tingene sine litt før konkurransen avblåses klokken 15. Utenfor bua på land sitter Jon Bjerkenes fra Asker Jeger- og Fiskerforening med vekten klar. Mina leverer abboren sin.

– 226 gram, det er pent for en abbor, det, sier Jon. Det viser seg at det holder til førstepremie i barneklassen. Alle barna får premie uansett, og Magnus vil gjerne ha med fisken hjem til kveldsmat. Jørgens gjedde på 1,7 kilo blir dagens største fiske, mens Kai André Amundsen vinner konkurransen med 4,5 kilo småfisk.