Allerede en halv time før kveldens møte i utvalg for barn og unge startet, begynte fortauet utenfor Bærum rådhus å fylles opp.

Alle ville vise sin motstand mot rådmannens forslag om å kutte 5,3 millioner kroner på budsjettet til Haug skole neste år.

– Selv om vi vet resultatet, er det viktig at vi markerer støtten til Haug skole for å vise at det er mange i Bærums-samfunnet som setter pris på skolen. Vi kommer fortsatt til å kjempe for Haug helt til siste vedtak og følge med i årene som kommer, sier FAU-leder Karl Haakon Sævold ved Haug skole.

Onsdag kveld skal budsjettkuttet diskuteres av politikerne i utvalg for barn og unge. Etter fakkeltoget og appeller, ble mange av de fremmøtte med inn for å overvære det politiske møtet.

LES OGSÅ: Skuffede Haug-foreldre kjemper videre

Flertallspartiene støtter kutt

Haug er en spesialskole for barn med spesielle behov i grunnskolealder. I tillegg finnes det her et ressurssenter for spesialpedagogikk i barnehager og skoler.

INNSPILL: Ja til en trygg og forutsigbar skole 

De senere årene har inntakskriteriene til skolen blitt endret. Som en følge av det har skolen fått færre søkere. Det er rådmannens begrunnelse for hvorfor det er tilrådelig å kutte 5,3 millioner kroner ved skolen.

Lørdag ble det klart at Høyre, Frp og KrF vil støtte rådmannens kuttforslag.

– Vi har brukt tid på å argumentere for hvorfor det er viktig at Haug skjermes. Når vi nå registrerer at samarbeidspartiene vil støtte rådmannens kuttforslag, synes vi det er på tide med en markering, sa FAU-leder Sævold i forkant av fakkeltoget.

LES OGSÅ: Ståvi barnehage reddet

Mange støtteerklæringer

Forslaget om kutt ved Haug skole har ført til en enorm mengde støtteerklæringer, både i sosiale medier og på Budstikkas debattsider.

Blant annet har Facebook-siden "Nei til budsjettkutt ved Haug skole 2015" nådd 1.700 følgere.

LES OGSÅ: