Her har beboerne kjempet mot utbyggerne i tre år

HARDT PRØVET: – Vi har kjempet lenge, og dette har vært et ekstremt krevende styreverv som har krevd mange timer på fritiden, sier styreleder Toril Flåskjer i Sameiet Kirkeveien 71 på Haslum.

HARDT PRØVET: – Vi har kjempet lenge, og dette har vært et ekstremt krevende styreverv som har krevd mange timer på fritiden, sier styreleder Toril Flåskjer i Sameiet Kirkeveien 71 på Haslum. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Beboerne i Kirkeveien 71 på Haslum frykter ikke at sameiets penger er ute av kontroll i ABBLs kontosystem. Men de er slitne etter tre års reklamasjonsarbeid på boligene deres.

DEL

Budstikka har i flere artikler omtalt krangelen mellom utbyggerne av Kirkeveien 71 (K71), eiendomsutvikleren Ove Grønbech og Asker og Bærum Boligbyggelag.

Fredag beskyldte Grønbech ABBL for å ha tappet utbyggernes felles inntekter fra salget i Kirkeveien, etter først å ha satt inn pengene i sitt eget kontosystem i det skjulte.

Grønbech sprer også usikkerhet om ABBLs rolle som forretningsfører:

«Jeg vet ikke, men blir ikke overrasket om ABBL benytter interne «klientkontoer» også for flertallet av de 250 sameiene og borettslagene de forvalter», skriver han i en e-post til medlemmer av styret og representantskapet i ABBL.

– Ute av kontroll

I forrige uke sendte han en e-post også til styret i sameiet i Kirkeveien 71, der han hevder at pengene deres er «helt ute av kontroll» – fordi kontoen tilhører ABBL og bare kan disponeres av dem.

– Vi ble selvsagt urolige av disse opplysningene, men etter å ha undersøkt grundig med DNB viser det seg at Grønbechs mistanker er ubegrunnede og at pengene våre helt trygge. Kontoen er knyttet til organisasjonsnummeret vårt, og alle belastninger må godkjennes av meg eller en annen som er utpekt i styret, forteller styreleder i sameiet, Toril Flåskjer.

LES OGSÅ: 

Måtte leie inn egen konsulent

Det er ikke kontoinnskuddet som bekymrer henne, men jobben med å få rettet opp feil og mangler i prosjektet etter AF Gruppen. Tre år etter at beboerne flyttet inn i de 85 leilighetene i første byggetrinn, er reklamasjons- og utbedringsarbeidene ennå ikke avsluttet.

– Vi måtte tidlig leie inn en konsulent til å hjelpe oss i reklamasjonsarbeidet. For tiden maler vi garasjen på dugnad. Vi har kjempet lenge, og dette har vært et ekstremt krevende styreverv som har krevd mange timer på fritiden, forteller den erfarne næringslivslederen.

– Men få med at vi stortrives i de nye leilighetene da, og at mye nå er kommet på plass, legger hun til.

– Vil sameiet fortsette med ABBL som forretningsfører?

– Det er noe vi kommer til å vurdere ved neste anledning, sier Toril Flåskjer.

Artikkeltags