– Ingen negative opplevelser her

LEIRSJEF: Tor Hurlen, daglig leder ved Haraldvangen kurs- og konferansesenter i Hurdal.

LEIRSJEF: Tor Hurlen, daglig leder ved Haraldvangen kurs- og konferansesenter i Hurdal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har ikke hatt noen negative opplevelser i forbindelse med mottaket av flyktninger, forsikrer daglig leder ved Haraldvangen.

DEL

BAKGRUNN: Foreldre frykter flyktninger

– Vi har gjennomført flere leirskoler parallelt med at vi har deltatt i den nasjonale dugnaden ved å ta imot flyktninger. Vi gjennomfører faktisk en akkurat nå (Evje skole, red anm). Det har gått veldig fint, og det har ikke vært noen negative hendelser av noe slag, sier Tor Hurlen, daglig leder på Haraldvangen.

Han sier det i utgangspunktet ikke legges opp til sosialt samkvem mellom flyktningene og skolebarna.

– I utgangspunktet adskilt

– Det skal i utgangspunktet være adskilt. Vi har imidlertid et stort uteområde hvor de kan treffe på hverandre. Leirskolebarna har et pedagogisk opplegg hvor de befinner seg andre steder enn flyktningene, samt at de spiser og sover i adskilte hus, sier han.

– Hva tenker du om at enkelte foreldre bekymrer seg?

– Enkelte blir bekymret når de må forholde seg til fremmede de ikke vet hvem er. Men vi, som har hatt flyktninger her siden 21. september, har bare positive ting å si om dem. Det er veldig hyggelige folk, sier Hurlen.

LES MER:

Advarer mot kutt om ikke staten bidrar

Hun flyktet fra hjemlandet i 1992: – Alt kan bli tatt fra meg igjen 

– Elevene gleder seg

Neste uke skal 7. trinn ved Løkeberg skole besøke Haraldvangen. Også de har mottatt henvendelser fra mer eller mindre bekymrede foreldre, bekrefter rektor Hilde Jansson.

– Jeg synes det er fint at foreldre stiller relevante spørsmål om ting vi kanskje burde informert om i utgangspunktet, sier hun.

Senest tirsdag var hun i kontakt med Evje skole, som har leirskole på Haraldvangen denne uken.

LES OGSÅ: På «epleslang» for første gang

– Det er ingenting som tilsier at det ikke skal være greit å gjennomføre leirskoleoppholdet slik situasjonen er nå, sier Hilde Jansson.

–Dette er noe vi har planlagt lenge og noe elevene gleder seg veldig til, sier rektoren.

Artikkeltags