HASLUM – RUNAR 26-24 (13-9)

Det ble klart etter at Nøtterøy tapte sin kamp i 1. divisjon søndag – og falt fra trygg opprykksplass til kvalifiseringsplass. Nøtterøy spilte for øvrig eliteserie så sent som forrige sesong, da de endte dønn sist.

For Haslums del har det vært avklart at de skal spille kvalifisering siden onsdag. Det altså uavhengig av resultat i kveldens kamp. Men det skader jo ikke å slå Runar, som blir nummer fire i eliteserien.

– Vi spiller håndball for å vinne. Om det betyr noe for tabellen eller ikke - det er uansett viktig å vinne. Og ikke minst nå med tanke på godfølelsen inn mot kvalikkampene, smiler Jostein Epland, som ble Haslums toppscorer mot Runar med syv mål.

LES OGSÅ: Spiste seg opp åtte kilo

– Må ha samme innstilling

Epland forteller at laget var innstilt på at det kunne bli Nøtterøy som ble motstander i kvalifiseringen. Han sier også at han spilte mot dem i eliteserien i fjor, og forventer tøffe kamper.

– Men om vi spiller vårt spill, og gjør en god første kamp her hjemme, så skal vi kunne ta dem, sier Epland.

Også Haslum-trener Sten Stockfleth sier Haslum skal kunne slå Nøtterøy - selv om det venter tøffe kamper.

– Jeg har sett noen kamper av Nøtterøy i år. De har tilnærmet samme lag som i fjor, med noen spillere ut. Vi er nødt til å gjøre jobben, og være på nivået vi har vært i de to siste kampene. Det er ekstremt viktig å ha tennings- og energinivå som mot Runar, og spille som mot dem.

– Da slår dere Nøtterøy?

– Ja, det tror jeg, smiler Stockfleth.

LES OGSÅ: Slutter som daglig leder

Imponerte

Mot Runar søndag var nemlig Haslum gode. Lagene fulgte hverandre i målprotokollen de første ti minuttene, før Stian Brevik smalt inn en 7-5-ledelse for Haslum - den første tomålsledelsen i kampen.

Brevik scoret også både 8-5 og 9-6 - og etter et drøyt kvarter økte Tobias Grødahl til 10-6 - med en fantomscoring.

Epland kastet ballen inn i feltet, og Grøndahl tok ballen i luften, før han skjøt med armen bak ryggen i samme bevegelse. Ballen suste ned i hjørnet.

Haslum økte til en seksmålsledelse fem minutter før pause, men Runar knep innpå, og halvveis var stillingen 13-9.

LES OGSÅ: Brakk tommelen igjen - ute resten av sesongen

Dro fra, ble hentet inn, dro fra

I andre omgang økte Haslum raskt til en seksmålsledelse igjen - tre og et halvt minutt ut i omgangen sto det 16-10. Men etter dette tok Runar sakte men sikkert innpå.

16-10 ble til 16-12, som ble til 18-15. Kvarteret ut i omgangen sto det 19-17.

Og etter 21 minutter sto det 20-20.

Men Haslum våknet igjen, og styrte de siste minuttene. Etter at Vegard Tennfjord scoret 21-20 minuttet etter utligningen, var Haslum i ledelsen resten av kampen. Til slutt vant Haslum fortjent 26-24.

– Det var viktig for oss å gå inn med en positiv innstilling, og bygge videre på kampen vi hadde i Horten. Vi visste at for vår del hadde ikke poengene noe å si, men vi ville vise hva vi står for. Vi styrer mot laget som ligger på fjerdeplass, sier Epland.

– De siste kampene viser at hvis vi spiller bra, så matcher vi de fleste i eliteserien. I dag var det også morsomt, det var mange unge spillere som fikk verdifull erfaring, sier Stockfleth.

 

KAMPFAKTA

HASLUM 26 (13)

RUNAR 24 (9)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Trond Tjemsland, Daniel Fallahinejad - Felix Lunde 2, Anders Røe 1, Victor Glatthard, Vegard Tennfjord 3, Jostein Epland 7, Oscar Lysgård, Nikolai Tveter Strickland 2, Dominic Grimstad 1, Tobias Grøndahl 3, Stian Andre Brevik 3, Knut Strømsheim, Runar Helland Åmot 2, Stian Grimsrud 2, Jon Reistad

Toppscorer Runar: Øyvind Frigstad, 8 mål.

Dommere: Ismet Kakic, Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: Haslum 2x2 min, Runar 1x2 min,