Det melder selskapet mandag formiddag. Han har i dag samme stilling for Flytoget.

– Jeg gleder meg veldig til å vende tilbake til dagligvarebransjen, og er både ydmyk og stolt over å få muligheten til å lede et selskap som Coop Norge SA, sier Engedal.

– Det er et stort selskap med en unik identitet og fantastisk mange dyktige folk, som jeg gleder meg til å bli kjent med. Coop har også en sentral posisjon i folks hverdag og spiller en viktig rolle i å skape gode handleopplevelser og bidra til best mulig medlemsnytte til de 2 millioner medeierne, sier han i pressemeldingen.

Lang erfaring

Philipp Engedal er siviløkonom fra Universitetet i Mannheim i Tyskland. Han har siden 2017 vært administrerende direktør i Flytoget og har fra tidligere toppledererfaring fra en rekke ulike sektorer, blant annet fra dagligvarebransjen som leder innen logistikk og vareflyt i den svenske og tidligere norske delen av dagligvarekonsernet Ica. Engedal har også vært leder innen logistikk, godstransport, byggevareindustri og samferdsel.

– Coop skal sørge for at den enkelte forbruker og medeier får dekket sine behov på en enkel og bærekraftig måte – gjerne med bruk av ny teknologi. Samtidig har Coop et viktig ansvar som en stor aktør i en samfunnskritisk bransje, sier han.

– Vi er strålende fornøyde med at Philipp Engedal har takket ja til å lede Coop Norge SA gjennom de spennende mulighetene og utfordringene selskapet står overfor fremover, sier Tore Tjomsland, Styreleder i Coop Norge SA.

– Han har bred ledererfaring innen blant annet logistikk og handel, samt ledet store virksomheter gjennom omstilling og skapt solide resultater. Flytoget har under hans ledelse, i likhet med Coop, utmerket seg med svært fornøyde kunder og sterkt omdømme gjennom mange år, sier Tjomsland.