NØTTERØY - HASLUM 27-28 (12-17)

Haslum har vært best i 1. omgang og hadde eliteserieplassen på vei ned i lommene. Men i 2. omgang skiftet kampbildet. Tilslutt kunne Haslum slippe jubelen løs. Det blir nemlig eliteseriespill på Bærums-laget også neste sesong.

- Nå er jeg veldig lettet, det er godt å ha sikret plassen og deilig å få stresset vekk fra skuldrene, sier Grøndahl.

Han sammenlikner følelsen av å vinne kvalifiseringskampene og sikre plassen i eliteserien, med å vinne en tittel

- Det er uten tvil en stor glede å sikre eliteserieplassen. Det er som en seier i seg selv, det er som å vinne et trofé.  Nå har vi vunnet denne plassen, neste år skal vi kjempe om gull, utbryter han.

 

Ledet ved pause

Nøtterøy bød opp til kamp og Haslum trengte ekstraomganger for å avgjøre den første kvalifiseringskampen mellom de to lagene. Onsdag så det lenge ut til at det skulle gå greiere for Haslum. 

Gjestene har vært det førende laget i 1. omgang. Halvveis i omgangen ledet Haslum 8-7.

Det siste kvarteret av omgangen var Haslum klart skarpest og øket ledelsen, halvveis sto det 17-12.

2. omgang

Tobias Grøndahl var Haslums toppscorer i 1. omgang med fire mål. Han åpnet også den andre med å score to og Haslum ledet 19-13.

Men da bortelaget fikk to spillere utvist ble det hektisk i noen minutter og Nøtterøy knappet innpå ledelsen. Da 11 minutter var spilt av 2. omgang var Haslums ledelse nede i 22-20. Da kvarteret var spilt var Nøtterøy bare ett mål bak og tre minutter senere sto det 23-23.

Da tok Haslum igjen grep om kampen. Trond Tjemsland sto godt i mål, laget tok smartere avslutninger og rykket ifra til 28-25. 

Men Nøtterøy ga aldri opp. Sluttminuttene ble knallharde, hjemmelaget reduserte to ganger, men Haslum holdt unna og vant 28-27.

- Når angrepsflyten er på vårt beste viser vi at vi fortjener plassen mye mer enn det Nøtterøy gjør, mener Tobias Grøndahl.

NØTTERØY  27 (12)

HASLUM  28 (17)

Håndball, 2. kvalifiseringskamp eliteserien (2-0) i kamper

Toppscorer Nøtterøy: Richard Harry Marc Lindström 10

Haslum: Trond Tjemsland 1, Daniel Fallahinejad - Felix Abrahamsen Lunde 3, Anders Røe 3, Viktor Glatthard, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Jostein Epland 1, Oscar Lysgård, Nikolai Tveter Strickland 2, Dominic Grimstad 1, Thomas Kristensen 3, Tobias Grøndahl 6, Stian André Brevik 5, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud, Jon Reistad

Dommere: Tor Brede Launes, Vidar Larsen

Utvisninger: Nøtterøy 1x2 min., Haslum 2x2 min.

Tilskuere: 332 i Nøtterøyhallen