OPPSAL - HASLUM 32-19

Der ventet et nytt Eliteserie-lag i Oppsal - men laget fra Oslo øst ble for sterke, og vant 32-19. Dermed kunne ikke Haslum detonere en ny cupbombe, som de gjorde mot Skrim.

– Vi møtte jo et lag som var bedre enn oss, og var avhengig av å gjøre en veldig god kamp hvis vi skulle henge med eller ha noen mulighet, sier angrepstrener Markus Rossavik.

– Og vi spiller rett og slett ikke bra nok. I første omgang har vi mange sjanser når Oppsal har utvisninger, og vi spiller i overtall. Da har vi muligheter til å kutte ledelsen deres veldig, men vi misbruker disse. Vi blir litt stillestående når vi er i overtall, forklarer han.

Janine Børkeeiet scoret Haslums første mål da hun reduserte til 1-2. Samme kvinne scoret til 2-3, men derfra og ut økte Oppsal-ledelsen litt etter litt - selv om Haslum også scoret sine mål.

Til pause var stillingen 17-7.

LES OGSÅ: Haslum med overbevisende seier

Holdt avstanden

– Kampen er jo i praksis over etter første omgang. Men så synes jeg vi gjør en grei prestasjon i andre omgang, og spiller jevnt med dem i store perioder, sier Rossavik.

Haslum holdt nemlig avstanden opp på samme nivå ganske lenge etter pause. Bærum-lagets Marthe Diskerud scoret først i andre omgang, og etter at Oppsal satte det neste scoret Raluca Bala scoret to ganger på rad. Deretter fulgte lagene hverandre i både mål og bom - og avstanden ble stående mellom åtte og ti mål til det gjensto ti minutter.

– Kan man ta med seg denne gode perioden?

– Absolutt. Denne kampen her var jo en bonus for oss. Vi hadde jo ikke noe å tape, og vi fikk spille mot en bra eliteseriemotstander. Det er kult det, det var litt folk og så på også, sier Rossavik.

De siste ti minuttene sprakk det dog litt mer for Haslum. Nora Svorte scoret kampens siste mål - ett sekund før slutt - men Oppsal vant med 13 mål.

LES OGSÅ: Haslum enkelt videre i cupen

God læring

Rossavik sier at Haslum har et ungt lag, og tror kampen mot Oppsal var god læring for spillerne.

– Det var veldig fint for de unge spillerne våre å få se hva som kreves på det øverste nivået. Det har de jo ikke erfart selv, de har jo aldri spilt i nærheten av dette nivået noen gang. De har spilt tredje divisjon, sier han.

– Er det kjedelig at det ikke blir ny skrell, eller er det greit at det nå blir fokus på seriespill?

– Det er greit. Det var moro så lenge det varte. Men det er greit å ha fokus på det som kommer - som er andredivisjonshåndball, og å prøve å gjøre det best mulig i den divisjonen.

Angrepstreneren sier at laget tar det litt som det kommer med tanke på opprykk.

– Men vi ønsker å vinne alle kampene vi deltar i. Da blir jo målet å komme seg opp en divisjon på sikt, sier Rossavik.

KAMPFAKTA

OPPSAL 32 (17)

HASLUM 19 (7)

Andre runde cup, håndball kvinner
Haslum:
Helene Tøsdal, Martina Jurisic – Raluca Bala 4, Kine Sundby 2, Ingrid Ova Bøyum, Kathinka Garmann Løvstad, Magdalena Sophia Mitrovic, Tine Hallan, Nora Stormo Svorte 2, Elisa Langås, Elsa Maria Åsberg 1, Janine Borchgrevink Børkeeiet 6, Bettina Sonerud, Ingrid Kristine Syversen, Renate Saastad Sømme 3, Marthe Diskerud 1.
Utvisninger: Oppsal 4 x 2 min. Haslum 1 x 2 min.
Toppscorer Oppsal: Janne Håvelsrud Eklo, 8 mål.