HASLUM - NÆRBØ 24-28

Niende plass gir ikke sluttspill - det tilfaller kun de åtte beste. Og for å i det hele tatt ende som nummer ni må Haslum vinne sine to siste kamper, mot Falk Horten og Sandefjord. Samtidig må Bækkelaget tape sine to siste kamper.

For mens Haslum tapte sin kamp mot Nærbø onsdag kveld, spilte Bækkelaget uavgjort mot Sandefjord - mens Halden, som Haslum også kunne hente inn før kveldens runde, slo FyllingenBergen.

Tre poeng skiller altså nå mellom Haslum og Bækkelaget - i sistnevntes favør.

LES OGSÅ: Spiste seg opp åtte kilo

– Blytungt

– Jeg er skuffet. Jeg klarer ikke beskrive det noe annerledes enn det, sier Haslum-trener Sten Stockfleth etter kampen mot Nærbø.

– Vi har hatt kniven på strupen lenge, og hadde virkelig trengt en seier i dag. Det visste vi før kampen. Vi får gjort lite med hva de andre gjør, men dagens resultater betyr jo at vi må vinne de to neste, fortsetter Haslum-treneren.

Keeper Trond Tjemsland som sto en god kamp mot Nærbø, sier det er blytungt å ligge såpass langt nede på tabellen som Haslum gjør nå.

– Men jeg synes humøret i gruppen er bra. Vi jobber bra på trening, og må bare være lette til sinns og kline til i de to neste kampene, og klare fire poeng der, sier han.

Også kaptein Anders Røe bruker ordet blytung - og også han føler det naturlige for Haslum nå er å slippe seg løs i de to siste seriekampene.

– Dette er blytungt, selvfølgelig. Men det er vel her vi ligger nå, hverken mer eller mindre. Det gjenspeiler også hvordan det går på banen. Vi møtte jo et lag som lå rett foran oss, mer per dags dato er de bedre enn oss, sier Røe.

– Det er for så vidt like greit, at situasjonen er som den er. Vi ligger på kvalik nå, og får slippe oss løs de to siste kampene, og se om det hjelper.

Fire bak

Mot Nærbø var det tett og jevnt innledningsvis - og mens Nærbø tok ledelsen med ett mål fire ganger på rad, utlignet Haslum alle fire ledelsene. Også da Nærbø vant straffekast på stillingen 4-3 etter drøye ti minutter. Straffekastet traff nemlig stolpen, og Tobias Grøndahl utlignet til 4-4 like etterpå.

Stemningen var god på tribunen, men på stillingen 4-5 var det Haslums tur til å brenne et straffekast - og Nærbø kunne øke ledelsen til to mål. Haslum begynte å brenne sjanser, og selv om keeper Trond Tjemsland vartet opp med flere gode redninger, sto det 5-9 drøye åtte minutter før pause.

Firemålsledelsen holdt seg til pause. Halvveis sto det 11-15, og det selv om Haslum avfyrte 28 skudd, mot Nærbøs 27 avslutninger.

– Vi starter greit, men brenner noen sjanser, som gjør at vi blir frustrerte. Så får de noen enkle scoringer, i stedet for at vi får det, og da blir vi jagende hele kampen. Fra min side kjennes det litt forknytt. Jeg savner flyten, sier Stockfleth

– Jeg føler vi kommer til en del gode sjanser i starten, som vi brenner. Så kommer vi de tre-fire målene bak, og da blir vi jagende etter, sier Røe.

LES OGSÅ: De tre siste avgjør for Haslum

Fortsatt tro

Den andre omgangen åpnet med at Nærbø brente et straffekast. Gjestene fikk en ny sjanse fra syvmeteren tre minutter ut i omgangen og økte til 16-11, men Røe reduserte umiddelbart.

Tjemsland storspilte mellom stengene for Haslum, og vartet opp med både strafferedning, dobbeltredninger og en fantastisk redning da en Nærbø-spiller kom alene gjennom - men i motsatt ende sto også Nærbø-keeper Steffen Stegavik godt.

Begge keepere reddet flere avslutninger - og dermed slet Haslum med å ta innpå Nærbø, som på sin side lenge trøblet med å stikke fra med mer enn firemålsledelsen de hadde før omgangen.

 

Haslum-håpet ble tent da Anders Røe scoret to og Thomas Kristensen ett uten at Nærbø scoret i mellomtiden. Syv og et halvt minutt før sutt var stillingen 20-23.

Men det holdt ikke for Haslum.

Det endte 24-28 - og Nærbø vant altså til slutt med fire mål, som de hadde ledet med stort sett hele kampen.

– Dette er tungt. Vi starter bra og står bra i forsvar. Vi har egentlig mange sjanser, men brenner mye. Etter en liten knekk i første omgang der vi ligger bak med tre mål klarer vi aldri å komme helt tilbake, sier Tjemsland, som ble kåret til Haslums beste spiller etter kampen.

Har dere fortsatt tro på å klare niendeplassen?

– Absolutt, sier Tjemsland bestemt.

KAMPFAKTA

HASLUM  24 (11)

NÆRBØ 28 (15)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Trond Tjemsland, Daniel Fallahinejad - Felix Lunde 1, Anders Røe 8, Victor Glatthard, Vegard Tennfjord 2, Jostein Epland 1, Oscar Lysgård, Nikolai Tveter Strickland 1, Dominic Grimstad 2, Thomas Kristensen 2, Tobias Grøndahl 3, Stian Andre Brevik 4, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud, Jon Reistad

Toppscorer Nærbø: Andreas Horst Haugseng, 7

Dommere: Morten Ropstad Isachsen, Ronny Andre Hell

Utvisninger: Haslum 5x2 min, Nærbø 5x2 min.