Haslum-trener hudfletter Elverum: - Ikke vært borti tilsvarende unfair play

OPPRØRT: Tom-Eirik Skarpsno sier han aldri ville bedt en spiller om å få rødt kort med vilje. 
FOTO: KARL BRAANAAS

OPPRØRT: Tom-Eirik Skarpsno sier han aldri ville bedt en spiller om å få rødt kort med vilje. FOTO: KARL BRAANAAS Foto:

Elverum har innrømmet at de pådro seg fire røde kort med vilje i helgens serierunde. - Jeg tror ikke jeg har vært borti tilsvarende unfair play, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

DEL

Haslum slo Halden i søndagens serierunde i eliteserien håndball og kjemper om seriesølvet. Elverum er allerede seriemestere og møtte Lillestrøm. Der fikk fire av Elverums spillere rødt kort. Lagets trener Michael Apelgren innrømmet etterpå at det var med vilje.

De røde kortene gjør at Elverums spillere må stå over siste serierunde og starter med "blanke ark" eller null røde kort i bagasjen til sluttspillet. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg.

LES OGSÅ: Kristensen-show da Haslum slo Halden: – Deilig kamp

– Strider mot idrettens grunnverdier

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno sier han aldri i verden kunne gitt sine spillere beskjed om å pådra seg utvisninger med vilje.

– Nei, det kunne jeg ikke. Det som har skjedd er veldig spesielt. Det strider mot idrettens grunnverdier og prinsipper, sier han og fortsetter:

– Dette er ikke fair play. Jeg tror ikke jeg har vært borti tilsvarende unfair play. For det første handler det om å følge retningslinjer og regler som er lagt på forhånd. Dessuten er det viktig å spille med åpne kort. Man ønsker alltid å ha de beste spillerne på banen til enhver tid. Når man planlegger at spillerne ikke skal bli spilleberettiget så strider det mot idrettens grunnverdier.

Håndballforbundet vil se på saken.

Artikkeltags