– Jeg er ikke overrasket over det Haslum har gjort denne sesongen. Det er mye talent i det mannskapet, sier landslagssjef Christian Berge.

Han tok Norge til en overraskende fjerdeplass i EM i Polen, og var bare noen sekunder unna en finaleplass etter en dramatisk semifinale mot Tyskland – som til slutt vant mesterskapet.

Men nå er EM-rusen i norsk håndball i ferd med dempe seg etter den overraskende fjerdeplassen i Polen, og eliteserien nærmer seg klimaks. Haslum må slå Kolstad på bortebane i kveld og banke serieleder ØIF hjemme søndag for fortsatt ha en mulighet til å kjempe om seriegullet i eliteserien. ØIF Arendal leder fem poeng foran Haslum. Bæringene har én kamp mindre spilt enn sørlendingene.

Haslum møter Kolstad til hengekamp i Nidarøhallen onsdag kveld.

At de kjemper om gullet overrasker altså ikke Berge, selv om de mistet en sentral spiller som Erlend Mamelund til tyske Kiel før sesongen.

– De har så mange gode unge spillere, og de blir bare bedre og bedre utover sesongen. Selv om ØIF Arendal blir tøffe på søndag, kan Haslum ta det, mener Berge.

Han følger tett med klubben, og mener at det er flere spillere som kan ta steget frem mot landslaget i fremtiden.

– De har flere spillere på aldersbestemte landslag som vi følger tett, sier Berge.

– Holde fokus

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno ser frem til kampene mot Kolstad og ØIF.

– Det blir en spennende uke. Det kan fort bli slik at min største oppgave blir å få gutta til å holde fokus i den første kampen mot Kolstad, sier Haslum-treneren.

– Hvis vi ikke vinner over Kolstad, så kan vi bare glemme gullkampen, sier Skarpsno.

– Det er jo lenge siden vi har spilte seriekamp (19. desember på grunn av EM-pausen), så det kan slå begge veier. Men vi hadde en fantastisk rekke før den pausen, med ni strake seiere. Det er klart at vi håper på å fortsette den, sier han.

– Vi må nok vinne resten av kampene denne sesongen om vi skal ha noe håp om seriegull, sier Haslum-treneren.

Men heller ikke det trenger å være nok. De er avhengig av at ØIF roter bort flere poeng.

LES OGSÅ:

Norge trakk protesten etter EM-tap

Fulgte håndballdrama fra Nadderud Arena