Oppgjørene mellom Elverum og Haslum er blant de største og tøffeste kampene i norsk håndball. Heksegryten i Terningen Arena på Elverum kan virke skummel, men for Haslum-keeper Håvard Åsheim (21) finnes det få ting som er bedre på en håndballbane.

– Jeg trives godt når det er stemning og mye folk i hallen, som borte mot Elverum. Det er ekstra morsomt da, sier han.

I torsdagens kamp storspilte han og var avgjørende i Haslums seier over erkerivalen.

– Det er nok noe av det bedre han har gjort. Ved siden av Hamburg-kampen i fjor er det noe av det beste han har vist i Haslum-trøya, skryter Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

LES OGSÅ: Derfor er unge Haslum-gutter best på bortebane: - Tror de er verdens beste

Drømmer om profflivet

Selv om den unge Haslum-keeperen trives svært godt i Haslum-trøya, legger han ikke skjul på at målet er en dag å ta steget ut til utlandet – til en større klubb i en større liga.

– Det er alltid et mål å spille på A-landslaget og kanskje få prøvd meg i utlandet. Man drømmer om å spille i de større ligaene, som den danske og tyske, så det er et mål på sikt, sier keepertalentet.

Han har over 80 juniorlandskamper og fire mesterskap i beltet, men steget opp til det store idolet, landslagshelten Steinar Ege, er ennå langt.

– Det er langt frem dit, men han har potensial til å bli en veldig god norsk keeper. Det er et godt stykke videre derfra, men ingenting er umulig, sier Skarpsno.

LES OGSÅ: Haslum-helt etter seieren over Elverum: – Det var dette jeg gjorde comeback for

Fornøyd med delingen

For øyeblikket er han fornøyd med tilværelsen i Haslum, hvor han deler keeperplassen omtrent 50/50 med Trond Tjemsland (28).

– Jeg ønsker selvfølgelig å spille, men Trond og jeg har et veldig godt forhold og backer opp hverandre. Begge vil spille, men begge er glade og hjelper hverandre, sier Åsheim.

Søndag får yngstemann sannsynligvis sjansen igjen når Bodø kommer på besøk til Nadderud Arena. Han håper at han kan varte opp med nok en praktkamp, for han og treneren er enige om at det viktigste steget Åsheim kan ta nå, er at han holder seg på toppnivået i lengre perioder i strekk.

– Han har vist at han har veldig bra toppnivå. Nå handler det om å ta frem det oftere, sier Skarpsno.