HASLUM - SKRIM KONGSBERG 29-25 (15-13)

Haslum rykket opp til 2. divisjon før årets sesong. Motstander i cupens første runde var Skrim, som rykket opp til Eliteserien. Divisjonsforskjellen var ikke synlig i cupens første runde onsdag. Haslum feide over Skrim, og avanserte i cupen.

–  Jeg vil si det er en cupbombe, ja, smiler åttemålsscorer Janine Børkeeiet rett etter kampen.

– Dette er veldig morsomt, og ikke forventet overhodet. Det er ekstra gøy å slå ut et eliteserielag, når vi selv spiller i andre divisjon. Det skal jo være en nivåforskjell, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Haslum tapte seriepremieren

Bildeserie

Se bildene fra cupskrellen til Haslum - og tapet til gutta

 

Knallstart

Haslum fikk en knallåpning på kampen, med strålende forsvarsspill og flott angrepsspill. Hjemmelaget gikk opp til en 7-2-ledelse etter åtte minutter.

Eliteserie-laget Skrim var kanskje rystet, men kom tilbake til 7-5 - som var stillingen halvveis i første omgang.

Men Haslum lot seg ikke stresse, og anført av strålende Janine Børkeeiet, Kine Sundby, Bettina Sonerud og Renate Sømme, holdt de røde fra Bærum seg foran til pause - stort sett også med to mål.

Til pause var stillingen 15-13.

– Vi fikk flyt i spillet, og startet forsvaret veldig bra i starten av førsteomgang, som jeg føler setter standarden. Da kan vi bare fortsette med det resten av kampen, sier Børkeeiet.

– Og det var en syk atmosfære i hallen i dag. Supporterne backet oss, legger hun til.

LES OGSÅ: NM-finalisten ikke påmeldt til NM

Strålende etter pause

Den andre omgangen begynte som den første sluttet - og avstanden mellom lagene holdt seg stabilt på en ett-til-tomålsledelse for Haslum.

Det vil si, det varte tolv minutter ut i omgangen - da Haslum økte fra 21-19 til 23-19. Fem minutter senere økte Haslum så fra 24-21 til 26-21. Nok en gang la strålende defensiv grunnlaget, og godt angrepsspill ga krydderet som trengtes.

Spesielt Nora Svorte og Janine Børkeeiet banket inn mål - og Haslum var i det umulige hjørnet. Tre minutter før slutt var Haslum foran med 29-23 - og kampen var i realiteten avgjort.

Da gjorde det ignenting at Skrim scoret de to siste målene i kampen.

2. divisjonslaget Haslum slo Eliteserie-laget Skrim.

Og detonerte en real cupbombe.

– Overrasket

Angrepstrener Markus Rossavik  var forståelig nok fornøyd etter kampen.

– Jeg er litt tom, for det var en slitsom kamp mot et lag som i utgangspunktet skal være bedre enn oss. De har rykket opp til Eliteserien, vi har rykket opp til 2. divisjon. Jeg er litt sliten, men veldig fornøyd og overrasket, sier Rossavik.

Han mener kampen i stor grad ble vunnet defensivt.

– Vi vinner kampen bakover, og har massevis av redninger, selv om vi slipper inn 25. Keeperne våre (Helene Tøsdal og Martina Jurisic) tar veldig mye. Det gir en fin ro i spillet.

LES OGSÅ: Halvparten gir seg i tenårene: – Vi har ikke tenkt til å gi oss

Haslum har i år fått inn en del rutinerte spillere - som Janine Børkeeiet og Renate Saastad Sømme. Ifølge Rossavk supplerer de så med J16, J17 og J18-spillere.

Hvor langt kan dette gå?

– Vi hadde planlagt å ryke ut nå. Man kan slå en god del på en god dag. Det er et par eliteserielag som er mulige, men ikke alle. Men står man bra bakover og tar vare på ballen fremover er det mulig å gå et hakk videre, sier Rossavik.

– Vi tar en kamp ad gangen. Vi vet jo ikke hvem vi skal møte i neste runde ennå, vi tar den kampen først. Men nå har vi vist at vi kan klare å slå ut eliteserielag, påpeker Børkeeiet.