Haslum jr - Bækkelaget jr. 25 -33

Tirsdag kveld hadde Haslum nemlig muligheten til nå sin ellevte juniorfinale på 16 år - og sin andre på rad - men dessverre for de unge talentene kom laget til kort mot Bækkelaget i semifinalen.

Bækkelaget skaffet seg nemlig en syvmålsledelse i den første omgangen, og denne ble for tøff å hente inn for Haslum etter pause. Da kampens siste fløytesignal gikk var stillingen 25-33.

– I kveld var vi rett og slett ikke gode nok, og vi møtte et lag som presterte mye bedre enn oss, både forsvarsmessig og angrepsmessig, sier Haslum-trener Markus Rossavik.

– De vinner mange dueller, og vi taper mange dueller.

Bildeserie

Semifinal i junior NM i håndball mellom Haslum-Bækkelaget

 

– Keeperen vår beste

Men det var Haslums supertalent Tobias Grøndahl som scoret kampens første mål - men Bækkelaget satte tre på rappen i løpet av en fireminuttersperiode i første omgang, og sørget for at stillingen gikk fra 2-2 til 2-5.

Haslum forsøkte å respondere, og gjennom to kjappe scoringer reduserte rødtrøyene til 4-5 idet det var spilt 13 og et halvt minutt. Men, herfra og ut økte Bækkelaget jevnt og trutt - og for hver gang Haslum scoret satte motstanderne to.

Etter drøyt 26 minutter var stillingen 8-16. Mål fra Grøndahl, Oscar Lysgård og Felix Abrahamsen Lunde gjorde at Bækkelaget ikke slapp lengre unna i de siste minuttene av omgangen - men til pause var Haslum likevel syv mål bak gjestene fra Oslo. Stillingen etter de første 30 minuttene var 11-18.

– Vi vinner ikke nok dueller en mot en fremover, og sliter med å komme til sjanser i første omgang. Samtidig drar vi med oss den usikkerheten bakover også, og taper mange dueller der også, sier Rossavik.

– Vår soleklart beste er jo keeperen vår, Thomas Langerud Kristoffersen, som redder oss ganske mange ganger. Det kunne blitt verre, fortsetter han.

LES OGSÅ: Haslum tapte etter dramatiske sluttminutter

Ti mål bak

Som i første omgang, var det Haslum som scoret først også etter hvilen - denne gang gjennom Felix Abrahamsen Lunde. Men som i første omgang, var det Bækkelaget som fortsatte best etter dette. Åtte minutter ut i andre omgang hadde Oslo-laget skaffet en timålsledelse - 23-13.

Men Haslum skapte til dels ny spenning: Mellom 9 og 14 minutter scoret Lysgård scoret to og Mads Ødegård og Grøndahl ett hver - mens Bækkelaget kun scoret ett i denne perioden. Dermed var stillingen 17-24 kvarteret før slutt.

Både ved det 49. og 50. minutt var Haslum bak med seks mål - men dette var også det nærmeste laget kom i andre omgang.

Til slutt vant altså Bækkelaget med åtte mål - og Haslum-gjengen måtte skuffet rusle i garderoben.

– Ja, vi har jo krav til oss selv, og følte ikke at vi presterte så bra som vi kan. Det er irriterende, vi hadde jo håpet på at vi skulle være mye nærmere de siste ti minuttene. Men da er kampen kjørt, sier Rossavik.

Ingen 20-åringer

Finalen går dermed mellom Bækkelaget og Nærbø. Den kampen spilles i desember.

For Haslum vil det komme nye muligheter.

– Ja, det er ingen av de spillerne vi har som er 20 år, så hele det laget her er tilgjengelig for oss neste sesong også, sier Rossavik.

– Så får vi heller si at sånn er det. Man må lære seg å tape også. Selv om det er utrolig irriterende akkurat nå, sier Haslum-treneren.