Stjernespilleren gjorde comeback i drama

PÅ BANEN IGJEN: Erlend Mamelund hadde egentlig lagt opp. Men pausen varte ikke så lange. Onsdag var han tilbake på banen for Haslum.

PÅ BANEN IGJEN: Erlend Mamelund hadde egentlig lagt opp. Men pausen varte ikke så lange. Onsdag var han tilbake på banen for Haslum. Foto:

– Jeg kommer ikke til å børste støv av håndballskoene. Jeg skal ikke spille i år, sa Erlend Mamelund for en drøy uke siden.

DEL

HASLUM - ØIF ARENDAL 21-21 (8-9)

Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen var bastant på at han la opp etter forrige sesong og at det måtte et mannefall til om han blir å se på banen for Haslum i år.

Det tok en serierunde...

I serieåpningen mot Kolstad brakk lagkaptein Anders Røe nesen.

LES OGSÅ: – Det var verst tenkelige smerte

Flere andre er på Haslums skadeliste, og Røe avslørte før kampen onsdag at Haslum hadde en høyrehendt bakspiller tilgjengelig. Han er i tillegg junior.

Hjalp Haslum

I et intervju dagen før seriestart i forrige uke uttalte Mamelund:

– Formen er helt elendig. Jeg tror jeg aldri har vært i så dårlig form noen gang. Jeg har ikke trent – bare kost meg.

LES OGSÅ: Har aldri vært i så dårlig form

Men det så ikke helt sånn ut da han gjorde comeback. 33-åringen hjalp Haslum i tunge perioder av hjemmepremieren mot ØIF Arendal og holdt på å bli helt avgjørende.  

Målfattig 1. omgang

Åpningen av Haslums hjemmepremiere var jevnspilt. Etter ti minutter satte hjemmelagets Magnus Søndenå inn 3-3, Haslum tok timeout rett etterpå.

Etter et kvarter gikk Haslum opp i ledelsen for første gang i kampen, 6-5.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett til stillingen 7-7. Deretter fulgte en periode med mye tekniske feil og ingen av lagene scoret på over fem minutter. På tiden 23.43 kom Erlend Mamelund på banen.

Han brukte ett minutt og fem sekunder på å score til 8-8. Resten av omgangen var målfattig og stillingen halvveis var 8-9.

For et drama!

Etter hvilen fortsatte lagene å følge hverandre som skygger.

Etter snaut 14 minutter var stillingen 14-16.  Haslum fortsatte å gjøre tekniske feil og på 14-17 tok hjemmelaget timeout.

Per Kenny Ekman pådro seg en soleklar utvisning for bortelaget, men Haslum klarte ikke å utnytte overtallsperioden.

Deretter kom Mamelund igjen på banen for Haslum. Da begynte Haslum å score igjen. Ekman fikk en ny utvisning. Mamelund leverte god jobb og reduserte til 18-19 da det var syv minutter igjen å spille.  Med fire minutter igjen å spille satte han inn 19-19.

Med tre minutter og syv sekunder igjen på klokken tok bortelaget timeout. Vegard Sørlie Tennfjord utliknet for Haslum til 21-21 med ett minutt igjen å spille.

Da det gjensto to sekunder fikk Haslum frikast. Hjemmelaget mente en bortespiller hadde stoppet ballen med beinet og mente de istedet skulle hatt straffekast.

Magnus Søndenå avsluttet i bortelagets mur og dermed ble det poengdeling.

Haslum 21 (8)

ØIF Arendal 21 (9)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Håvard Åsheim, Trond Tjemsland - Magnus Søndenå 5, Felix Abrahamsen Lunde 2, Vegard Sørlie Tennfjord1, Erlend Mamelund 4, Nikolai Tveter Strickland, Dominic Grimstad 1, Håvard B. Johannessen 2, Thomas Kristensen 1, Stian André Brevik 2, Runar Helland Åmot, Jon Halfdan Reistad 1, Oscar Lysgård 2

Toppscorer ØIF Arendal: Sondre Paulsen 5

Dommere: Morten Ropstad Isachsen, Ronny André Hell

Utvisninger:

Tilskuere: 659 i Nadderud Arena

Artikkeltags