Sølv til Haslum etter finaletap i Spektrum

TUNGT TAP: Haslum-spillerne hang med hodet etter tapet mot Nærbø.

TUNGT TAP: Haslum-spillerne hang med hodet etter tapet mot Nærbø. Foto:

Haslum startet godt, men da Nærbø satte opp farten - klarte de aldri å slå tilbake.

DEL

HASLUM-NÆRBØ  25-28

En snuoperasjon like før pause gjorde at Haslum måtte jage Nærbø i den siste omgangen.

Haslum maktet dessverre aldri å slå tilbake - og måtte nøye seg med sølv på håndballens festdag.

– Det raknet for oss mot slutten av den første omgangen, og vi redder for lite til å vinne denne kampen, sier Haslum-målvakt Daniel Fallahinejad, som mener det var frustrerende å ikke få til mer i finalen.

Haslums G20-lag er sammensatt av klubbens juniorspillere, spillere fra Haslum ILs 1. divisjonslag og eliteserielaget. Trener Markus Rossavik mener sølv er en stor prestasjon, av en gruppe som sjeldent spiller sammen.

– Vi skal være veldig fornøyde med å være i denne finalen, sier Rossavik, som også trener 1. divisjonslaget.

LES OGSÅ: Avgjorde i siste sekund: Haslums juniorlag til cupfinale for tiende gang på 14 år 

Startet godt

I starten fløt det derimot svært godt for Haslum, som fikk sin største ledelse tidlig i kampen - på stillingen 7-4. Effektive Haslum fortsatte å produsere fremover, men Nærbø nektet å gi seg - og hang på som en klegg.

På stillingen 10-7 startet kleggen fra Vestlandet opphentingen, og snudde til 12-13.

I den påfølgende situasjonen fikk Johan Gavel Bakke se det røde kortet av dommeren, et kort som fikk trener Markus Rossaviktil å diskutere heftig med kamplederen. Nærbø scoret på syvmeteren som fulgte, og var to mål foran ved pause.

– Det er mulig at det skal være en to minutter, men istedenfor mister vi strekspilleren vår. Da må vi improvisere litt, og mister rytmen vår. Dommeren mener det er en dytt i ryggen, og det får han bare mene, sier Rossavik, som er klar på at han mener avgjørelsen er gal.

Måtte jage

Det sendte Haslum ut på jakt i den andre omgangen, men det var Nærbø som startet best - og sendte seg selv opp i en tremålsledelse. Den ledelsen voktet de godt, og Haslum slet med å hente seg inn.

Hver gang Haslum fikk kneppet inn én scoring, svarte Nærbø med den neste - og tolv minutter før slutt økte de ledelsen igjen. Haslums Felix Abrahamsen Lunde mener laget gjorde en god kamp, men at det var svært frustrerede å aldri hente igjen ryggen til Nærbø-laget.

– Vi klarer oss greit, og det er en jevn kamp hele veien. Det blir for mye bom i dag dessverre, sier Lunde - som mener det kokte litt ekstra i hodene til spillerene før pause.

– Det blir het stemning når det kommer et rødt kort, men jeg føler samtidig ikke at vi taper kampen der, sier Lunde, som selv stod for to mål.

Artikkeltags