Kristensen-show da Haslum slo Halden: – Deilig kamp

TI MÅL OG SEIER: Thomas Kristensen var ustoppelig mot Halden søndag.

TI MÅL OG SEIER: Thomas Kristensen var ustoppelig mot Halden søndag. Foto:

Av

Thomas Kristensen var ustoppelig fra høyrevingen da Haslum slo Halden i seriespillets siste hjemmekamp søndag.

DEL

Haslum - Halden 31-29

For Halden hadde ikke mulighet til å stoppe den 27 år gamle Haslum-spilleren etter hvert som kampen skred frem. Til slutt scoret Kristensen fantastiske ti mål, noe som gjorde han til Haslum-toppscorer, i en kamp de rødkledde kontrollerte i den første omgangen - men som kanskje ble mer spennende enn det så ut til midtveis. Halden avsluttet nemlig klart best, men klarte aldri å hente inn ledelsen Haslum hadde opparbeidet seg.

– Ja, dette var en deilig kamp for min del. Det er gøy å score såpass med mål, smiler Kristensen etter kampslutt.

Høyrevingen skrudde, lobbet og smalt ballen i mål, fra alle mulige vinkler.

– Jeg ble litt overrasket over at ballen gikk i mål noen ganger selv. Men blir det mål så blir det mål, ler Kristensen.

Han er fornøyd også med hvordan laget fremstod, spesielt offensivt.

– Jeg synes vi spiller veldig godt fremover, og kommer til mange sjanser. Bakover er det i perioder veldig solid, og i perioder litt sløvt. Men totalt sett synes jeg vi spiller en bra kamp, sier timålsscoreren.

LES OGSÅ: Haslum tapte hatoppgjøret mot erkerivalen Elverum

Best før pause

Haslum ledet stort sett hele veien, selv om det faktisk var Halden som scoret først. Lagene byttet så på å score frem til det sto 3-3, men da Thomas Kristensen sendte Haslum i en 4-3-ledelse med sitt første for dagen, fikk det rødkledde hjemmelaget stadig mer og mer grep om kampen. Sakte, men sikkert, dro Haslum fra.

Spesielt den siste halvdelen av førsteomgangen var god fra Haslum, da de satte både to og tre mål for hver Halden-scoring.

Til pause ledet hjemmelaget 17-12.

Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Bildeserie

Haslum-Halden

HASLUM-HALDEN

Unødvendig spenning

Haslum startet best også i den andre omgangen, og satte fem scoringer mot Haldens to i løpet av de første fem minuttene. Omtrent midtveis i omgangen var Haslum syv mål foran, og Halden responderte med time out. Dette var lurt, for i den andre halvdelen av omgangen var de sluttspilljagende gjestene fra Østfold klart best.

Faktisk vant Halden det siste kvarteret med fem mål - men Haslums syvmålsledelse ble akkurat for vanskelig å hente inn.

– I andre halvdel av andre omgang sprekker vi litt. Vi gjør mange tekniske feil fremover, og gir fra oss ballen. Vi gjør feil på feil, og de snapper ballen mange ganger, sier Kristensen.

Han tror Haslums mange skader delvis kan forklare at Halden tok såpass innpå.

– Vi er veldig få spillere nå, så det blir mye spilletid på alle. Det blir mye belastning, og det kan det hende det påvirker litt. Det kan være det er derfor vi sliter de siste femten, sier han.

Til slutt vant Haslum 31-29.

LES OGSÅ: Tobias (16) har skapt historie i Vestre Bærum

Fortsatt mulighet på sølv

Haslum lå på tredjeplass før dagens kamp. Det gjør de fortsatt, men ettersom Bækkelaget tapte hjemme for Fyllingen, kan Haslum fremdeles hente inn Oslo-laget og sikre sølvet; Nå er det nemlig kun målforskjellen som skiller Bækkelaget og Haslum. Samtidig er Haslum kun poenget foran Arendal - laget de møter i siste serierunde.

– Det er deilig å være med i kampen om sølvet. Det blir en steinhard match mot Arendal til uken. Alt er mulig, men jeg tror det blir tøft. Det blir først og fremst vanskelig å slå Arendal, sier Kristensen.

Kampen mot Arendal spilles onsdag.

Kampfakta

Haslum – Halden 31-29 (17-12)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Trond Tjemsland, Håvard Åsheim – Magnus Søndenå 6, Sebastian Barthold 3, Sander Øverjordet 2, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Erlend Mamelund 3, Ola Romsaas, Håvard B. Johannessen 2, Thomas Kristensen 10, Aksel Horgen 1, Eirik Hornnes Hybertsen 1.

Toppscorer Halden: Victor Skillhammer 7.

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.

Utvisninger: Haslum 4x2 min, Halden 2x2 min.

Tilskuere: 514 i Nadderud Arena.

Artikkeltags