Haslum videre i cupen etter 28-målsseier

SOLID SEIER: Jostein Epland og Haslum vant med 28 mål i cupkampen mot Alta.

SOLID SEIER: Jostein Epland og Haslum vant med 28 mål i cupkampen mot Alta. Foto:

Haslum hadde få problemer med å avansere fra tredje runde i NM onsdag kveld.

DEL

ALTA - HASLUM 16-44

I kampen borte mot andredivisjonslaget Alta ledet nemlig Haslum så å si hele kampen - og de rødkledde fra Nadderud Arena ga seg ikke før de hadde scoret 28 mål fler enn motstanderne. Til slutt vant Haslum hele 44-16.

– Vi er fint på fra start, og vi får en ledelse med en gang. Da gjør egentlig ting seg selv. Jeg er veldig fornøyd. Alle spillere på banen får godt med spilletid, og vi får en positiv opplevelse inn mot neste seriekamp mot Bækkelaget, sier Haslum-trener Sten Stockfleth etter kampen.

Haslum hadde full kontroll fra start til slutt - og i spesielt tre lange perioder scoret de langt flere enn motstanderne.

– Vi skulle ta Alta på alvor, og det gjorde vi absolutt i dag. Treningene har vært bra siden tapet i første seriekamp, og i dag viser vi at vi er på uansett hvem vi møter, sier Stockfleth.

LES OGSÅ: Haslum tapte seriepremieren

Elleve mål

I en kamp der Haslum scorer 44 mål, var det forståelig nok mange målscorere - til og med keeper Trond Tjemsland skrev seg inn i målprotokollen. Flest scoret dog Runar Helland Åmot, som banket inn elleve scoringer.

– Jeg tror faktisk det er det meste jeg har scoret noen gang, sier florøværingen.

–  Det var morsomt å score så mange. Vi spilte godt, og så lenge jeg opprettholdt fokuset, så skulle jeg klare å sette de gode avslutningsmulighetene jeg fikk i mål.

LES OGSÅ: Haslum-kvinnene sto for skrell mot Skrim

Men det var Anders Røe som scoret først - og sendte Haslum i ledelsen etter 22 sekunder. Etter at Alta utlignet til 1-1 etter drøye to minutter, økte Haslum raskt til 5-1.

Herfra og ut dro Haslum stadig mer og mer fra - og spesielt den siste tredelen av første omgang ga bæringene en solid ledelse. Fra drøye 22 minutter og ut omgangen scoret nemlig Haslum åtte ganger - mens Alta kun satte ett mål i samme tidsperiode.

Til pause var stillingen hele 21-7 til Haslum.

LES OGSÅ: Gir ikke opp cupdrømmen

To nye perioder med målras

Etter hvilen fortsatte Haslum å banke inn mål. Alta scoret først etter hvilen, men etter dette sa Haslum takk og farvel. Og som i første omgang, var det også etter pause lange perioder der vi stort sett kun fikk se Haslum-scoringer. Fra ni minutters spill og til drøye 18 minutter økte nemlig Haslum ledelsen sin fra 24-10 til 34-12.

Og de siste ti minuttene ble like gode. Drøyt 20 minutter var spilt da Vegard Tennfjord scoret sitt femte, og ga Haslum 36-14 - mens da Dominic Grimstad scoret Haslums siste fra syvmetersmerket 24 sekunder før slutt, var stillingen blitt 44-15.

Til slutt endte det med 44-16-seier for Haslum.

– Vi finner en fin flyt. I dag gjorde vi jobben vår, sier Åmot.

– Vi snakket om det, at det var viktig å reise kjerringa så fort som mulig etter det resultatet vi fikk mot Halden (26-28-tap), fortsetter han.

Selvtillit før neste seriekamp

Haslum tapte nemlig seriepremieren, og Stockfleth og Åmot tror det kan være godt å få en positiv gjennomkjøring før neste seriekamp - som er borte mot Bækkelaget førstkommende søndag.

–Jeg tror det kan være fint å få en gjennomkjøring før kampen mot Bækkelaget, og håper og tror at dette kan være en fin inngang til den kampen, sier Stockfleth.

Ellevemålsscorer Åmot sier at laget nå er der de skal være.

– Så får vi bare nullstille igjen til kampen mot Bækkelaget. Vi spilte en god kamp mot dem i oppkjøringen i august. Så mulighetene er der absolutt, sier Åmot.

Artikkeltags