HASLUM - HALDEN 26-28 (11-14)

En god åpning til tross - spesielt to målløse perioder - den første på fem angrep på rad uten scoring før pause, og den andre på syv angrep på rad uten mål etter - gjorde sitt til at det ble for tøft for Haslum i serieåpningen hjemme mot Halden.

–  Jeg synes vi får en fin start, med en veldig god energi og inngang til kampen. Folk er virkelig klare, med veldig positiv innstilling. Så kommer et punkt der vi begynner å bomme litt mer. Det er vanskelig å si akkurat nå hva som skjer, men plutselig begynner det å spre seg litt negativitet, og vi havner bakpå, sier Haslums Jostein Epland - som kom fra Fyllingbergen i sommer - etter kampen.

– Da blir det jagende, i stedet for å spille gode etablerte angrep, og kampen får et preg av at vi er bak, fortsetter han.

LES OGSÅ: – Det er blitt noen håndballer i fleisen

Bildeserie

Se bildene fra cupskrellen til Haslum - og tapet til gutta

 

Tre mål med en gang

Men Haslum startet veldig bra, og ledet 3-0 etter fem minutter - med alle scoringene signert nettopp Jostein Epland.

Halden kom dog tilbake etter hvert. Først snudde gjestene fra svenskegrensen fra 5-2 til 5-6 - og selv om Haslum tok tilbake ledelsen med 7-6, sa det i stor grad stopp for vertene etter det. Fire Haslum-skudd på rad ble stoppet av Halden-keeper Dragan Kondic - og da Halden samtidig satte sine avslutninger i mål, var stillingen plutselig 7-10.

Herfra og ut omgangen fulgte lagene hverandre nærmere, både med tanke på scoringer og bom. Trond Tjemsland hadde et par kjemperedninger for Haslum - men kunne ikke hindre alt som kom hans vei.

Til pause var stillingen 11-14.

– Kampen er veldig rotete. Begge lag vil mye. Vi starter ganske fint. Men så kommer Halden inn i matchen. Da havner vi litt bakpå. Så føler jeg egentlig vi blir jagende etter hele veien, og glemmer vårt eget spill litt, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

LES OGSÅ: Scoret to mot Kiel: – Opplevelse for livet

Misset syv på rad

Halden scoret først også etter pause. Jostein Epland var dog ikke ferdig, og hamret inn to scoringer tidlig i denne omgangen også. Røe, Stirickland og Glatthard fulgte opp med scoringer - og kampen var fryktelig jevn igjen syv minutter etter hvilen, med stillingen 17-18.

Men fra ti minutters spill i andre omgang gikk det i stå igjen for Haslum. Syv angrep ble avsluttet uten scoring - og Halden kunne stikke av igjen. Tolv minutter før slutt var stillingen 17-23.

–  Vi får etablert spillet vårt for sjelden. Da blir det noen halvveismuligheter, og litt høy risiko i ankomst til angrep. Dette gjør at vi prøver litt for mange dårlige avslutninger, mener Stockfleth.

Spennende sisteminutt

Haslum, og spesielt Thomas Kristensen og Anders Røe, våknet etter dette. De røde fra Bærum kunne sakte men sikkert jobbe seg inn i kampen igjen. 20-24 ble til 24-25. Halden banket inn to kjappe, men 24-27 ble til 26-27 minuttet før slutt.

Spenningen var til å ta og føle på i Nadderud Arena.

Men det var Halden som scoret det neste - og siste målet. Kampen endte 26-28.

– Det er utrolig tungt og kjipt å åpne med at en seier glipper. I alle fall når vi føler at vi er det beste laget. Både med tanke på fortid og slik kampen er i dag føler vi at det er oss selv det står på. Da er det ordentlig surt, når det er våre egne feil og mangler som gjør at vi ikke tar de to poengene som vi burde i Nadderud Arena, sier Epland.

LES OGSÅ: – Ekstra kult med stor cup på hjemmebane

Glad for å være i gang

Han er dog glad for å endelig være i gang med Haslum.

– Det var veldig kult å spille seriekamp i Nadderud Arena. Det er kjekt å endelig ta del av Haslum på skikkelig. Vi har hatt en god oppkjøring, og fikk en utrolig kul opplevelse mot Kiel med full hall. Vi skulle jo håpe at det kommer like mange på hver kamp, men det er kanskje for mye å forvente, ler Epland.

– Men jeg tror det blir en bra sesong. Når vi sitter med en skuffet følelse etter å ha tapt med bare to mål, mot et ganske bra lag, så tror jeg vi blir å regne med i år.

KAMPFAKTA

Haslum 26 (11)

Halden 28 (14)

Eliteserien, håndball herrer
Haslum:
Trond Tjemsland, Daniel Fallahinejad –  Felix Lunde 1, Anders Røe 4, Viktor Glatthard 1, Sander A. Øverjordet 3, Vegard Tennfjord, Jostein Epland 6, Nikolai Strickland 1, Dominic Grimstad 3, Thomas Kristensen 4, Tobias Grøndahl, Knut Strømsheim, Stig Andre Brevik 3, Runar Åmot, Stian Grimsrud
Utvisninger: Haslum 2 x 2 min. Halden 4 x 2 min.
Toppscorer Halden: Kristian Stranden, 11 mål.
Dommer: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven.
Tilskuere: 508 i Nadderud Arena