HASLUM -ELVERUM 29-28 (11-15) (1-1 I KAMPER)

– Dette er fantastisk deilig! Dette var ekstremt moro - det er dødsmoro med mye folk i hallen, og når det bikker i vår favør kan man jo ikke klage, smiler Haslum-trener Sten Stockfleth fornøyd etter kampen.

LES FYLDIG KAMPREFERAT HER

For tilskuerne ble vitne til et fantastisk håndballshow i Nadderud Arena onsdag kveld - og en fantastisk opphenting av Haslum.

Etter at bortelaget var best i åpningen av den første omgangen - og ledet 5-1 etter fem minutter, våknet Haslum mer og mer utover i kampen. Først ved å følge Elverum på mål i resten av omgangen, så ledelsen holdt seg på fire mål (11-15) til pause, og så ved å rett og slett ta initiativet utover i den andre omgangen.

Ti minutter etter pause var lagene like langt i målprotokollen. Og halvannet minutt senere var Haslum i føringen for første gang i kampen, da Thomas Kristensen smalt inn et straffekast.

Herfra og ut fulgte lagene hverandre tett. Elverum tok ledelsen 23-22 etter 50 minutter - men Haslum utlignet, og etter dette var ikke gjestene fra Hedmark i føringen igjen i kampen.

De rødkledde vertene taklet nemlig det solide trykket fra tribunene - og da 57 minutter og tolv sekunder var spilt hamret Anders Røe Haslum i ledelsen 27-26. 57 sekunder før slutt banket så Vegard Tennfjord inn 28-26 - Haslum var foran med to mål.

Aleksander Børresen reduserte for Elverum - men Stian Brevik ville ikke ha noe av at gjestene skulle komme tilbake i kampen. Tjue sekunder før slutt banket han Haslum i en ny tomålsledelse - og kampen var avgjort!

LES OGSÅ: Røe: – Bortestøtten har alt å si for oss

– Må finne ut av det fort

– Jeg vet ikke hva vi driver med til å begynne med. Vi sliter veldig i starten. Jeg vet ikke om det har med tenning eller hva det er, men vi gjør noen dumme ting. Vi har gjort det en del ganger denne sesongen, hvor vi har kommet tilbake i andre omgang, og det rett og slett har sprutet etter at vi har vært i garderoben. Det er jo bra. Men vi skulle gjerne ledet til pause, da tror jeg vi er farlig, sier mannen som avgjorde det hele, Stian Andrè Brevik.

– Er det nervene?

  Jeg tror ikke det. Jeg vet ikke helt hva det er, men vi må finne ut av det, og vi må finne ut av det fort. Nå er det Elverum igjen i helgen, og den er tøff. Vi får se om vi har med momentum. Det var en tøff kamp i dag, med mange harde taklinger, og mye sutring, synes jeg. Det blir spennende å se der oppe. Men jeg synes dommerne var veldig gode i dag. De holdt virkelig taket på det, sier Brevik.

Da han banket inn ballen var det altså helt avgjort - Elverum ville ikke ha mulighet til å hente inn ledelsen. Haslum-spillerne kunne slå armene rundt hverandre.

– Dette var et vanvittig drama, hvor omtrent alle i hallen satt ytterst på setene. Hvordan er det å stå og se på som trener?

– Nå er jeg OK rolig, men etter at jeg tok den siste time outen et halvminutt før slutt, så kjente jeg pulsen steg greit, ler Stockfleth.

Fantastisk ramme

Haslum - Elverum har blitt kalt «håndballens El Clasico», og det var en fantastisk ramme rundt kampen onsdag kveld. Korpset «Haslum Goldies» marsjerte og spilte musikk både før kampen og i pausen, og gjennom hele kampen ble det trommet, heiet, trompetert, klaget, jublet og danset.

– Dette er den morsomste håndballkampen jeg har vært med på rett og slett, sier Stockfleth.

Og også Haslums siste målscorer har tro på at oppmøtet, og trøkket, hjalp.

– Jajaja. Hvis vi har det sånn her hver gang, så tror jeg ikke vi taper her hjemme mer, ler Brevik.

Den avgjørende semifinalen spilles i Elverum førstkommende lørdag, klokken 1915.

KAMPFAKTA

Haslum 29 (11)
Elverum 28 (15)
Sluttspillsemifinale, håndball herrer
Haslum:
Håvard Åsheim, Trond Tjemsland – Magnus Søndenå 4, Felix Lunde, Anders Røe 7, Sander Øverjordet 1, Vegard Tennfjord 5, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad, Håvard Johannesen 3, Thomas Kristensen 4, Stig Andre Brevik 4, Runar Åmot, Jon Halfdan Reistad, Oscar Lysgård 1.
Utvisninger: Haslum 5 x 2 min. Elverum 3 x 2 min.
Toppscorer Elverum: Andre Lindboe, 8 mål.
Dommer: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven