BODØ - HASLUM 30-21 (16-9)

REFERAT: BODØ - HASLUM FRA KL. 16.00

Haslum fikk en etterlengtet opptur da Halden ble slått på bortebane onsdag. Lørdag reiste de røde nordover til bortemøtet mot Bodø. Og Haslum som onsdag tok den første seieren på en måned, kom ned på parketten med et brak.

Bodø hadde vunnet en av sine 13 kamper så langt denne sesongen, men slo altså til og vant 30-21.

Haslum fikk en dårlig start på kampen og etter 19 minutter var bortelaget bak med syv mål - 13-6. Gjestene klarte aldri å komme tilbake.

- Rett og slett dårlig

- Det var rett og slett en dårlig prestasjon. Vi hang ikke sammen bakover og hadde dårlig flyt i spillet fremover, sukker Haslum-trener Sten Stockfleth som innrømmer at det svinger enormt for Haslum - fra firemålsseier mot Halden på onsdag til nimålstap for Bodø søndag.

- Det er fire dager siden vi følte vi spilte bra, på en eller annen måte må vi komme på et høyere nivå. Det er ikke lett å vite hvordan akkurat nå. Jeg må tenke på det, sier Stockfleth.

- Jeg har et ansvar

Haslum-treneren mener det må være mentale årsaker til at Haslum varierer så mye.

- Jeg har et ansvar for det jeg også - akkurat som hver og én av spillerne. I dag jeg ikke lyktes med å få dem klare når kampen starter.

Stockfleth vil ikke fastslå om søndagens tap for bunnlaget var årets bunnpunkt så langt.

- Vi har hatt andre forferdelige 1. omganger - blant annet mot Kolstad. Jeg kan ikke svare på det nå. Vi må få tilbake selvtilliten i spillet og begynne å prestere bedre alle mann.

Tok selvkritikk

Lagkaptein Anders Røe sier at det virker som det sprer seg en usikkerhet i laget når de kommer noen mål bak.

- Dette minner veldig om en del av tapene vi har hatt i år. Vi fikk en dårlig start og klarer ikke snu det før vi ligger under med syv. Å hente opp syv mål klarer man én av 15 ganger, 14 av 15 ganger taper man de kampene.

Veteranen, som har vunnet mange titler med Haslum, mener han selv må se seg i speilet etter tapet.

Med søndagens tap er Haslum fjerde sist på tabellen.

- Med de prestasjonene vi leverer nå så hører vi hjemme der. Men vi vet at får vi til toppnivået vårt oftere, så kan vi klatre på tabellen.

2018 avsluttes med hjemmekamp mot Bækkelaget onsdag.

Bodø 30 (16)

Haslum 21 (9)

Håndball, eliteserien menn

Toppscorer Bodø: Djordje Djekic 7

Haslum: Felix Lunde, 2, Anders Røe, Viktor Glatthard, Vegard Sørlie Tennfjord, Jostein Epland 4, Oscar Lysgård, Trond Tjemsland, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad 2, Thomas Kristensen 4, Stian Brevik 6, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud, Daniel Fallahinejad

Saken oppdateres.