– Når man opererer skulderen i det som er skuddarmen, er sjansen stor for at man ikke får samme kraft i skuddet igjen. Men for meg kan det være eneste måte å bli kvitt smertene. Jeg skal til en manuellterapeut i neste uke, og om det blir operasjon er opp til ham, forteller Håvard Bjørnskau Johannesen.

21-åringen har slitt med skulderen siden midten av desember, og har kun spilt forsvar siden da. Opptreningen har ikke hjulpet, og nå tror han at det går mot operasjon. Det til tross for at han vet det kan føre til at han ikke kommer opp på samme nivå som tidligere.

– Det ligger selvfølgelig i bakhodet, men nå kan jeg nesten ikke skyte i det hele tatt, så det er liksom ikke noe alternativ. Dersom jeg opplever at skuddet blir veldig mye dårligere enn hva det har vært, kommer nok det til å gå ut over motivasjonen min. Da vil jeg nok senke ambisjonsnivået og heller konsentrere meg mer om utdanningen. Jeg vet hvordan humøret mitt er på trening nå, når keeperen enkelt plukker ballen de gangene jeg forsøker å skyte, sier BI-studenten, som har seks eksamener i vente de neste ukene.

– Jeg har i hvert fall litt andre ting å tenke på ved siden av håndballen, og det tror jeg har vært viktig for meg,

LES OGSÅ: Forventer fullt trøkk på tribunen i Nadderud Arena

Klar melding etter sluttspill-tap: – Vi taper ikke over to kamper

Haslum enkelt videre til semifinalen 

– Vil vente på Håvard

Haslum-spilleren har vært fast inventar på G94-landslaget de siste årene, noe som har medført høy totalbelastning ettersom han har fått mer og mer spilletid på Haslums eliteserielag i tillegg.

– Hvis jeg skal være etterpåklok hadde jeg nok stått over EM i fjor sommer. I løpet av de tre siste årene har jeg ikke hatt noe langvarig avbrekk. Det har blitt håndball året rundt, og det er ikke så gunstig. Sist høst ble det ekstra mye, siden den andre høyrebacken vår ble skadet, så det ble mye spilletid på meg. Mamma sa faktisk at jeg burde ta det litt rolig, men det er ikke så enkelt heller. Man vil gjerne spille fast, og da er det ikke bare å komme og kreve tre uker ferie. Da hadde jeg mistet alle treningskampene i oppkjøringen, og da er det ikke bare å spasere rett inn i førsteoppstillingen etterpå, forklarer Bjørnskau Johannesen.

Bakspilleren har kontrakt med Haslum ett år til, med opsjon til ytterligere ett år. Ender han opp under kniven vil opptreningen ta ca. ett år. Dermed kan det oppsto en kinkig situasjon mellom ham og klubben.

– Det spørs jo hvor mye Haslum vil satse på en spiller som kanskje ikke kan bidra, det er ingen ideell situasjon. Samtidig er Haslum klubben jeg alltid har spilt for, så jeg håper de er villige til å gi meg en sjanse. Vi finner nok en løsning begge parter kan leve med.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno håper i det lengste at Bjørnskau Johannesen slipper operasjon.

– Jeg vet hvor dårlige prognosene er for håndballspillere som må operere skuddarmen. Jeg krysser fingrene for at ekspertene kommer frem til at trening og ro er det som skal til for at han blir bra i skulderen, sier Skarpsno, som presiserer at de ikke kommer til å la 21-åringen seile sin egen sjø dersom det blir operasjon.

– Håvard er en lokal gutt som betyr mye for Haslum. Vi kommer til å vente på ham, forsikrer treneren.

LES OGSÅ: Haslum-treneren gikk ned 40 kilo: – Jeg ønsket å endre livsstilen

Haslum knuste Halden