Avgjorde i siste sekund: Haslums juniorlag til cupfinale for tiende gang på 14 år

JUBEL: Det var jubel og lettelse hos hjemmelaget da Haslum sikret plass i NM-finalen sekundet før slutt torsdag.

JUBEL: Det var jubel og lettelse hos hjemmelaget da Haslum sikret plass i NM-finalen sekundet før slutt torsdag. Foto:

Av

Etter en vanvittig spennende avslutning kunne Haslum-spillerne til slutt juble, da en scoring sekundet før slutt sendte laget til NM-finale i Oslo Spektrum.

DEL

Haslum - Bodø 33-35 (Sammenlagt 64-63)

For en spennende avslutning vi fikk på torsdagens returoppgjør i juniorenes NM-semifinale i håndball!

For etter at Haslum, som også hadde en tremålsledelse å gå på fra bortemøtet i Bodø, hadde ledet relativt komfortabelt i de første 50 minuttene av kampen, tok Bodø plutselig over initiativet mot slutten av oppgjøret.

På tross av at Bodø scoret aller først i kampen, var nemlig Haslum det beste laget etter dette - og ledet komfortabelt med fire mål til pause. Etter hvilen virket det også lenge som at de rødkledde hadde kontroll - og så sent som tolv minutter før slutt var vertene tre mål foran. Men, gjestene fra nord snudde kampen. Et halvt minutt før slutt var det de som ledet med tre mål.

Og med sin 35-32-ledelse da vi gikk inn i kampens siste sekunder var det Bodø som lå inn til avansement til cupfinalen mot Nærbø 29. desember - på bortemål.

Så dukket 19 år gamle Truls Steinkjer Løken opp - og etter 59 minutter og 59 sekunder satte han ballen i mål fra venstre kant.

Dermed er Haslum klare for cupfinale.

LES OGSÅ: – Marginene var mot oss i dag

Første skudd

– Jeg vet ikke helt om jeg kan forklare hva jeg følte der og da. Jeg hadde null skudd kampen gjennom, og så sitter det ene og avgjørende, smiler Løken etter kampen.

– Men det er jo alltid ledig i korthjørne, ler han videre.

Trener Markus Rossavik ble sittende på benken og puste ut etter at kampen var over. Han var forståelig nok fornøyd med at finaleplassen er sikret - og også med at laget hans tok vare på den siste muligheten, som kom da Bodø var en spiller mindre på banen.

– Nå er jeg bare utladet og sliten, sier Rossavik.

– Gutta slet i overtall gjennom hele kampen. Da rotet vi vekk ballen alt for ofte. Derfor var det deilig å få satt den siste ballen. Nå blir det gøy for gutta å få oppleve å spille i Oslo Spektrum 29. desember. Det er vel bare en på laget vårt som har vært med i Spektrum før, så dette blir en ny erfaring for mange av spillerene, sier Rossavik.

Truls Løken er i alle fall ikke i tvil om at han gleder seg.

– Det var jo et av de store målene for meg denne sesongen, så det er deilig å nå det, sier han.

LES OGSÅ: Mistet gullmedaljen i kloakken

Ti på seksten

Men selv om de fleste i denne gjengen spillere ikke har vært med på NM-finale tidligere, er det ikke første gang Haslum junior som klubb tar seg til Oslo Spektrum. Faktisk har klubben vært i finalen ti ganger av 16 mulige siden 2003.

Som om ikke det er nok, er det i dagens finalelag bare fire stykker som er 20 år - som er maksalderen i juniorhåndball. Resten av spillerne er yngre.

Hva er det med Haslum som gjør at dere er så gode på spillerutvikling?

– Vi er heldige som ligger sentralt i Bærum, så vi har en god tilgang på spillere. Det er gode lag i området rundt, og vi har en partneravtale med Vestre Bærum. Samtidig har man gjort en bra jobb med tanke på kontinuitet, sier Rossavik.

– Tidligere A-lagstrener Tom-Eirik Skarpsno har jo bygget opp mye av det som har vært, og nå har jo nåværende A-lagstrener Sten Stockfleth vært i klubben i ganske mange år. Vi har hatt kontinuitet på trenersiden, og en klar plan på hva man vil. Den har man lyktes med også, fortsetter han - og får støtte fra Truls Løken.

– Vi har først og fremst hatt en hovedtrener som har inkludert mange. Tom-Eirik har jo vært enormt opptatt av å ha en kultur med breddehåndball. Vi er vel også den nest største klubben i Norge, med tanke på antall lag, og vi har et rekruttlag i første divisjon. Det er det vel ingen andre som har, sier Løken.

LES OGSÅ: Håndballen i Bærum best til tross for dårlig kapasitet

Møter Nærbø

Nå venter Nærbø i cupfinalen 29. desember.

– Det blir spennende. Det blir nok en åpen kamp. Det er jo en finale, så alt kan skje. Mange av spillerne som er der er jo 1. divisjonsspillere for senior. Det blir en jevn affære, spår Rossavik.

PS: 17 år gamle Ola Romsaas ble Haslums toppscorer i semifinalen mot Bodø. Han gjorde en fantastisk kamp, og scoret elleve mål.

11-målsscorer: Ola Romsaas satte elleve mål for Haslum mot Bodø - og ble kåret til Haslums beste.

11-målsscorer: Ola Romsaas satte elleve mål for Haslum mot Bodø - og ble kåret til Haslums beste. Foto:

KAMPFAKTA

Haslum 33 (20)

Bodø 35 (16)

Håndball, Norgesmesterskap junior

Haslum: Daniel Fallahinejad - Felix Abrahamsen Lunde, Ola Romsaas 11, Tobias Grøndahl 1, Knut Strømsheim 4, Thomas Thue 2, Eirik Oskarsen, Oscar Lysgård 3, Thor Elias Heggum, Stian Grimsrud 6, Nikolai Tveter Strickland 5, Vetle Sørlie Tennfjord, Mathias Breidablikk, Espen Anker Jacobsen, Sindre Kirkaas Normann, Truls Steinkjer Løken 1.

Toppscorer Bodø: Morten Schjølberg Forøy, 12 mål

Dommere: Ismet Kavic, Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: Haslum 2x2 min. Bodø 7x2 min

Artikkeltags