HASLUM - ELVERUM 29-28 (1-1 i kamper)

– Dette er helt fantastisk! Det er ikke så mye annet å si, det var j.... deilig å slå dem!, jublet Thomas Kristensen umiddelbart etter at Haslum hadde beseiret Elverum onsdag kveld.

For Haslum hadde tapt de tre siste kampene mot Elverum, med sifrene 25-32, 21–25 og 26-34.

Og det så også litt småstygt ut i dag. Haslum lå under 5-1 etter fem mintter, og 11-15 til pause. Men de rødkledde fra Nadderud Arena tok seg selv i nakken. En strålende andreomgang av Haslum-spillerne sørget for at hjemmelaget kunne slippe jubelen løs etter kampslutt.

Endelig ble det seier for Haslum mot Elverum.

LES MER OM KAMPEN: Haslum sikret avgjørende semifinale

Og Kristensen var ikke den eneste med brede smil etter seieren.

– Dette er en utladning. Men fy søren så digg! Og så kult at det var så mange å så på, smiler Haslums siste målscorer, Stian Andre Brevik.

For publikum ga alt i kveld - og med eget korps, trommer og trompeter ble det ordentlig liv i hallen.

Ja, det hjelper?

– Jajaja. Hvis vi har det sånn her hver gang, så tror jeg ikke vi taper her hjemme mer, ler Brevik - som satte 29-27 19 sekunder før slutt.

– Hva tenker du da, når du kommer få sekunder før slutt og kan avgjøre kampen?

– Du må ikke tenke så mye da, det verste man kan gjøre er å ikke ta den, eller være redd. Man må bare ta den, og sette den i mål. Man må bare være konsentrert og gjøre det enkelt, sier Brevik.

LES FYLDIG KAMPREFERAT

– Perfekt bursdag

Og publikum ga virkelig alt. Det var så vidt man kunne høre seg selv tenke inne i hallen - og langt mindre få med seg et eneste ord speaker sa. Volumet fra tilskuerne var rett og slett for høyt for det. Og etter hvert som kampen skred frem, ble det også mer nervøst.

Hvordan er det å være der ute i dag? Vi som ser på har puls på 250...

– Ja, du kan gange det med ti for oss på banen, ler Kristensen.

– Alt er fantastisk i dag. Det er nesten fullt, virker det som, og mer lyd enn det noen gang har vært i Nadderud Arena. Det er helt strålende kulisser å spille håndballkamp i. Det gir veldig mye energi, sier Kristensen - som fyller 28 år i dag.

En perfekt bursdag?

– Ja, det kan du si, smiler høyrevingen.

LES OGSÅ: Røe: – Bortestøtten har alt å si for oss

Lettet kaptein

Kaptein Anders Røe sto virkelig frem for Haslum onsdag kveld. Hver eneste gang han kom fremover set han på Elverums forsvar, og han satte også viktige mål; Både 3-6, 4-8 og 7-11 , som sørget for at Haslum hadde en viss heng på Elverum før pause, og både 21-21 og 27-26 mot slutten av kampen.

Syvmålsscorer Røe ble kåret til Haslums beste, og var en lettet mann etter kampen.

– Dette er veldig deilig. Nå er jeg litt lettet. Vi starter dårlig igjen, og havner bakpå. Men så slipper vi ned skuldrene litt, og jobber oss sakte men sikkert inn i matchen igjen, sier han.

– Pausepraten handler egentlig bare om at vi skal slippe oss løs. Det er 30 minutter igjen, og vinner vi ikke dem er vi ute. Da er det slutt, smiler Røe lett.

– Nå er det ny kamp i Elverum. Har dere med dere godfølelsen og energi inn til den?

– Nå har vi selvtillit og energi. Vi vet vi kan slå Elverum. Nå kan vi dra opp dit og ha det moro, så får vi se hva det holder til, sier Røe.

LES OGSÅ: Haslum loves europacupspill

–  Kunne løpt rundt på Jarmyra

– Nå har vi jo en godfølelse, ja. Nå går jo Elverum der inne og sutrer, mens vi bare skal feire, smiler Brevik.

– For dette kunne vært verre?

– Nå kunne det vært sommerferie, med løping rundt på Jarmyra her borte. Nå får vi noen flere dager hvor vi kan spille håndball hvert fall, ler Brevik.

Den avgjørende semifinalen spilles i Elverum førstkommende lørdag, klokken 1915.

KAMPFAKTA

Haslum 29 (11)
Elverum 28 (15)
Sluttspillsemifinale, håndball herrer
Haslum:
Håvard Åsheim, Trond Tjemsland – Magnus Søndenå 4, Felix Lunde, Anders Røe 7, Sander Øverjordet 1, Vegard Tennfjord 5, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad, Håvard Johannesen 3, Thomas Kristensen 4, Stig Andre Brevik 4, Runar Åmot, Jon Halfdan Reistad, Oscar Lysgård 1.
Utvisninger: Haslum 5 x 2 min. Elverum 3 x 2 min.
Toppscorer Elverum: Andre Lindboe, 8 mål.
Dommer: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven