HASLUM - FYLLINGENBERGEN 27-28 (15-14)

– Det så an til å bli et fint gjensyn med FylligenBergen. De første 45 minuttene var det akkurat som jeg hadde håpet, sier Jostein Epland til Budstikka.

Han kom nemlig til Haslum fra FyllingenBergen før årets sesong - og i dag var første oppgjør mot gamle lagkamerater. Og Haslum spilte meget godt i store deler av kampen hjemme mot vestlendingene. Foruten en FyllingenBergen-ledelse på 2-1 etter tre minutter, og 14-14 rett før pause, ledet Haslum hele veien.

Helt til det var spilt 26:46 - da Mario Matic utlignet til 26-26. Og 13 sekunder før slutt var gejstene foran for andre gang i kampen. Et straffekast fra Kasper Gudnitz sendte bergenserne foran med 28-27.

– Det stokker seg veldig de siste 15 dessverre, og vi er litt for unøyaktige og litt for lite kloke og gode til å virkelig avgjøre det i denne perioden. Det er klart, vi kommer til et punkt der det blir slik: Hadde vi klart å score ett mål til, eller slippe inn ett-to færre, så hadde det kunne avgjort kampen. Men sånn ble det dessverre ikke, sier Epland.

LES OGSÅ: Haslum med overbevisende seier

– Vår egen skyld

Etter at FyllingenBergen ledet 2-1, tok Haslum etter hvert over. Laget fra Nadderud Arena ledet 5-2 og 8-4, men ledelsen før pause stabiliserte seg etter hvert på mellom to og tre mål. Helt til tre minutter før pause, da FyllingenBergen igjen bare var ett mål bak.

Ved pause var stillingen 15-14.

– Vi leder jo hele kampen, og leder 15-14 til pause. Da føler vi egentlig at vi burde ledet med 4-5, og at det er vår egen skyld som gjør at vi ikke gjør det. Da er det klart at det er utrolig bittert å sitte igjen med 0 poeng, etter dette, sier Epland.

For selv om Haslum ledet 25-19 ti minutter før slutt, kom altså FyllingenBergen tilbake, og satte åtte mål i en periode der Haslum kun scoret to.

LES OGSÅ: Haslum enkelt videre i cupen

– Viktig måned

Haslum har hatt solide seire, mot Bodø og Bækkelaget i serien, og Nærbø og Alta i cupen. Men dette var lagets andre hjemmetap for sesongen - etter 26-28 for Halden i sesongåpningen.

– Er det litt slik at alle kan slå alle?

– Ja, det kan skje. Men vi visste jo på forhånd at FyllingenBergen er et topp fire-lag. De er et av de beste lagene. Da er det på en måte godt å vite at vi er vesentlig bedre enn dem i 45 minutter, men desto tyngre at vi ikke drar det i land, sier Epland.

Allerede onsdag er det ny kamp - denne gang borte mot Kolstad.

– Det er bare å mobilisere, og lette på hodet til den kampen. Vi depper litt i dag, og så ser vi fremover mot onsdag, sier Epland.

Han forteller at oktober er en svært viktig måned for Haslum.

– Det kommer mange tette kamper i oktober. Det er en viktig og definerende måned, med kvartfinale i cupen, nytt toppoppgjør mot Drammen hjemme, og to tøffe bortekamper mot Nærbø og Kolstad. Det er en viktig måned. Vi er bare i starten, heldigvis, så det er mange kamper å revansjere det på, sier Epland.

KAMPFAKTA

HASLUM 27 (15)

FYLLINGENBERGEN 28 (14)

Eliteserien, menn

Haslum: Trond Tjemsland 2, Daniel Fallahinejad - Felix Abrahamsen Lunde, Anders Røe 2, Viktor Glatthard, Sander Øverjordet 1, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Jostein Straume Epland 5, Dominic Grimstad 2, Thomas Kristensen 5, Tobias Grøndahl 6, Runar Helland Åmot 2, Stian Grimsrud, Espen Anker Jacobsen.

Toppscorer FyllingenBergen: Kasper Gudnitz 9

Dommere: Andreas Daviknes Borge, Magnus Muri Nygren

Utvisninger: Haslum 8x2min, FyllingenBergen 4x2 min