Haslum - Falk Horten 30-22 (16-14)

– Dette var deilig, smiler Haslums åttemålscorer Andre Brevik etter seieren over Falk Horten.

– Jeg føler egentlig at vi har kontroll. Vi brenner litt i starten som gjør at de kommer foran, men så tar det ikke så lang tid før det er vi som er fire foran. Vi gjør noen småfeil innimellom som gjør at de henger med, så det var egentlig et tidsspørsmål før vi skulle dra fra, fortsetter han.

For Haslum vant til slutt komfortable 30-22 hjemme mot Falk Horten onsdag kveld.

Men det begynte ikke like godt - Haslum misset med sine tre første avslutninger. Det gjorde ikke Falk Horten, som ledet 3-0 etter drøye fire minutter.

Seks minutter og 21 sekunder var spilt da Brevik satte Haslums første scoring for kvelden.

 

Våknet

Og etter dette våknet Haslum. På stillingen 2-4 hadde Trond Tjemsland en kjemperedning – og noen minutter senere var Haslum i ledelsen for første gang i kampen, da Vegard Tennfjord slet seg fri og banket inn 5-4.

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen etter denne scoringen, men mellom det 13. og 15. minutt fikk Haslum ledelsen de trengte. De rødkledde scoret tre på rappen, og sørget for at stillingen gikk fra 6-6 til 9-6.

Tremålsledelsen holdt seg nesten helt til pause - et halvt minutt før første omgang var over reduserte Falk Horten til 16-14. Men, Haslum var likevel foran med to mål idet lagene gikk i garderoben etter første omgang.

– Vi kommer litt skjevt ut, men jobber oss fint og hurtig inn i kampen. Det er litt rot i første omgang som gjør at vi ikke rykker fra med enda mer. Noen enkle skuddbom og noen enkle feil bakover, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Vi manglet kanskje litt intensitet og utstråling i første omgang. Vi pratet om det i pausen, og jeg synes spillerne responderte fint på det etter pause, og vi drar jevnt fra da, fortsetter han.

LES OGSÅ: Haslum skremte vettet av Nærbø

Ledet med ni

Falk Horten scoret først etter pause, men Haslum kjempet seg raskt inn i en mer komfortabel ledelse igjen. Thomas Kristensen sendte laget tilbake i en tomålsledelse, og fem minutter senere var stillingen 20-16.

Haslum fortsatte å dra sakte men sikkert fra Falk Horten etter dette. Trond Tjemsland sto meget godt i mål, samtidig som at Haslum-spillerne i stor grad unngikk å bomme. Da vi gikk inn i kampens ti siste minutter var stillingen 26-19 til Haslum - som nå hadde full kontroll på kampen.

– Vi kom litt skjevt ut, og bommer på sjanser mens de scorer. Men vi fortsetter å ha troen. Vi kunne nok ha ledet med flere mål om vi hadde hatt litt mer nøyaktighet før pause. Men vi skaper stor avstand etter hvert i andre omgang, og mange på laget får spille og bidrar, sier syvmålscorer for Haslum, Jostein Epland.

Da Sander Øverjordet smalt inn et langskudd seks og et halvt minutt før slutt, var Haslum foran med ni mål - 29-20. To minutter senere scoret debutant Stian Grimsrud til 30-21.

Det gjorde ingent ting at Falk Hortens store spiller, Stefan Ilic, reduserte til 30-22 tre og et halvt minutt før slutt.

Kampen var for lengst avgjort.

– Det ble komfortabelt til slutt. Jeg synes vi er flinke til å stå hele veien ut, i 60 minutter. Det er tross alt det det dreier seg om, smiler Epland.

Andre strake

Med seieren kunne Haslum-spillerne feire med hjemmefansen - for første gang siden kampen mot Bodø 30. september. Dette var også lagets andre strake seier, etter en periode på fire strake tap.

– Nå er vi litt i dytten igjen. Det er ekstremt jevnt i eliteserien nå: Det er kort vei opp og kort vei ned. Du får aldri pusterom, og blir jaget i baken hele veien. Det er bra synes jeg. Men nå er vi i dytten, og vi føler egentlig selv at vi har vært der hele veien og, sier Epland, som sier også skryter av trøkket fra publikum i kveld.

Lagkamerat Brevik tror Haslum kan plukke flere seire fremover.

– Man må forvente at man får en liten downperiode i løpet av en sesong, så er det bare å gjøre den så liten som mulig. Vi fikk vel fire kamper, men nå er vi tilbake der vi skal være. Nå ser jeg liksom ikke noen grunn til at vi ikke skal plukke masse poeng fremover, smiler Brevik.

KAMPFAKTA

HASLUM  30 (16)

FALK HORTEN 22 (14)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Trond Tjemsland, Daniel Fallahinejad - Felix Lunde, Anders Røe 2, Victor Glatthard 1, Sander Øverjordet 4, Vegard S. Tennfjord 2, Jostein Epland 7, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad 2, Thomas Kristensen 2, Tobias Grøndahl 1, Stian Andre Brevik 8, Knut Strømsheim, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud 1

Toppscorer Falk Horten: Stefan Ilic, 11

Dommere: Ismet Kvakic, Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: Haslum 4x2 min, Falk Horten 5x2 min.

Tilskuere: 507 i Nadderud Arena