Skip to main content

– Vi må etterlate oss klubben i det gode selskap

Haslum håndball herrer møtte Bergen og resultatet ble 32 – 32, Stian Andre Brevik
Haslum håndball herrer møtte Bergen og resultatet ble 32 – 32, Stian Andre Brevik
Foto: KARL BRAANAAS

Haslum-kaptein Stian Andre Brevik ser frem til å kunne spise middag hjemme med familien. Men først skal han gi alt for å unngå nedrykk i sin siste sesong.

FJELLHAMMER – HASLUM 26–28 (15–14)

– Jeg tror alle vi som skal forlate Haslum gjør alt for å unngå at vi rykker ned. Det er ikke noe man vil oppleve. Det blir full pupp hele veien inn, sier Stian Andre Brevik.

Haslum-kapteinen gir seg nemlig som spiller etter denne sesongen – i likhet med Anders Røe og Nicolay Hauge, mens Nikolai Strickland og Benjamin Hallgren fortsetter karrieren i Frankrike. Playoffen for å unngå nedrykk, som ble innledet med 28-26-seier mot Fjellhammer søndag, blir deres siste kamper – om ikke Haslum ender sist. Da blir det nye kamper, mot et 1.-divisjonslag.

– Det er viktig for oss som har fått lov til å spille håndball så lenge, der flere har vært i Haslum i mange år, at vi etterlater oss klubben i det gode selskap, sier Brevik, som selv har spilt for de rødkledde i fem sesonger.

Snudde kampen

Og den jobben begynte altså bra søndag, selv om det så stygt ut ti minutter før slutt da Fjellhammer var foran med fire mål. Men, bare tre minutter senere satte Anders Røe inn 25–25.

Døyt tre og et halvt minutt før slutt sendte så Brevik Haslum foran med 27-26, og to minutter før slutt sørget Leopold Nicolaus for at Haslum ledet med to. 28-26 ble også sluttresultatet, og Haslum tok to ekstremt viktige poeng.

Nå venter Kristiansand i Nadderud Arena førstkommende onsdag for Haslum.

– Alle kampene her er tøffe. Og vi er avhengige av å vinne, vi startet jo på null poeng, mens de andre startet med ett og to. Vi må fortsette å ta poeng på onsdag, sier Brevik.

Tid med familien

29-åringen, med fortid i både tysk og dansk håndball, og på det norske landslaget krysser fingrene for at Haslum er ferdig med sesongen etter playoffen. Og selv om han skal nyte de siste ukene med spiller- og trenergruppen, gleder han seg til å bli ferdig som håndballspiller nå.

– Jeg har alltid sagt at jeg spiller håndball så lenge jeg synes det er gøy. Og nå har jeg spilt fire sesonger lenger enn jeg tenkte jeg skulle gjøre, i Haslum. En gang må man si stopp, smiler Brevik, som jobber som prosjektleder i et reklamebyrå på privaten – og som gleder seg til å være mer med sønnen Villas, som blir to i løpet av året, og konen Kristiane.

– Jeg er borte fra åtte til åtte hver eneste dag, ser nesten ikke sønnen min, og spiser ikke middag med familien hjemme i det hele tatt. Det er helt klart noe jeg gleder meg til å få gjort.

– I tillegg klarer ikke kroppen min å restituere nok når det er så mye som skjer, og det er så mange stressfaktorer. Jeg har mye vondt. Og så er det mye jeg har lyst til å gjøre, og gleder meg til å få gjort.

Stian Andre Brevik håper å etterlate seg klubben i eliteserien. Her fra en kamp mot Bækkelaget, da han var skadet.

Stian Andre Brevik håper å etterlate seg klubben i eliteserien. Her fra en kamp mot Bækkelaget, da han var skadet.

Foto: KARL BRAANAAS

Gode tider

At han gir seg på egne premisser, er han glad for. Men hva han husker best fra håndballkarrieren er vanskelig å si.

– Det har vært mange kule opplevelser, og jeg er stolt av hva jeg har fått til. Det har jeg egentlig ikke tenkt på nå før jeg gir meg. Jeg synes det er litt kult, det har aldri vært et definert mål fra jeg var liten at jeg skulle bli utenlandsproff eller landslagsspiller. Lek og moro har vært i fokus, og det er det som har dratt meg dit jeg har kommet.

– Jeg synes det er veldig fint. Jeg håper flere bygger karrieren på denne måten, og ikke jager, sier mannen som snart er håndballpensjonist.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno sier til Haslums nettsider at Brevik var et friskt pust da han kom i 2017.

– Han er blitt en markant skikkelse i laget, en ballentertainer og en som har vært med på å dra lasset, sier Skarpsno.

Og det er ingen tvil om at Brevik har trivdes godt i Haslum, som han kaller en veldig fin klubb.

– All kudos til dem, og til Sten (Stockfleth) og Tom-Eirik, som jeg fikk spille under. Og alle gutta, selvfølgelig. Det er det som drar motivasjonen gjennom de gode og dårlige stundene. Det er samholdet, og garderobekulturen, sier Brevik.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.