Skip to main content

Veteranene sendte Haslum videre i cupen

Anders Røe satte inn ti mål for Haslum i cupkampen borte mot Tønsberg Nøtterøy.

Anders Røe satte inn ti mål for Haslum i cupkampen borte mot Tønsberg Nøtterøy.

Foto: KNUT BJERKE

Trond Tjemsland og Anders Røe sto frem da Haslum slet seg til avansement i cupen borte mot Tønsberg Nøtterøy.

Tønsberg Nøtterøy – Haslum 26–28

– Skal jeg være helt ærlig, så har vi en god dose flaks i dag, sier Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno.

Midtveis lå Haslum under 13–17 i cupoppgjøret mot Tønsberg Nøtterøy, men etter pause kom de voldsomt tilbake og snudde til seier i sluttminuttene.

– Det blir to veldig forskjellige omganger, og det er godt for oss å ta med oss at vi kan snu kamper. Selv om vi har spilt noen greie kamper nå, er ikke selvtillitskontoen på topp ennå. Det var viktig for oss å vinne på denne måten, og bonusen er at vi går videre, oppsummerer Skarpsno.

Hyller veteranene

Treneren var skuffet over det laget hans presterte i førsteomgang.

– Vi starter ikke spesielt sprekt og har ikke kontroll på kampen de første 30. Vi blir litt rådville bakover, og vi lar dem score fra langt hold, sier Skarpsno.

De siste 30 minuttene fremsto Haslum som et helt annet lag, og treneren gir mye av æren til de to veteranene med mer enn 400 kamper for klubben.

– Vi gjør et målvaktsbytte, der Trond Tjemsland kommer inn og er god. Det bidrar til at vi får noen kontringer, og etter pause spiser vi opp seksmålsledelsen deres. Mye takket være Anders Røe, sier Skarpsno.

I en hektisk sluttspurt utlignet først Røe tre og et halvt minutt før slutt. Deretter sendte han Haslum i føringen ett minutt senere, før han satte inn sitt tiende og kampens siste minuttet før sluttsignalet gikk.

– Mot slutten koker det litt. Vi kaster bort ballen og klarer ikke få roen, men det gjør ikke Tønsberg Nøtterøy heller. Da er det godt vi har veteranene våre, sier Skarpsno.

Slapp til unggutt

En annen som høstet skryt etter kampslutt, var Even Haugli.

16-åringen har tidligere fått prøve seg noen små minutter, men i lørdagens cupkamp fikk han virkelig kjenne på nivået.

– Even er helt klart med å snu matchen, og han er en god bidragsyter. Dette var en ordentlig debut, sier Skarpsno.

Haugli kom rett fra landslagssamling og scoret tre mål i 3. rundekampen, og han kan fort vente seg mer spilletid fremover.

– Stian Brevik sliter med skade, og det åpner for at Even får mer tillit, sier Skarpsno.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.